Sala mare a Teatrului intra in reparatii

Sala mare a Teatrului intra in reparatii

0 101
Miercuri a avut loc ultima piesa de teatru in sala mare a Teatrului Sica Alexandrescu, care intra in reabilitare. Incepand din weekendul urmator, spectacolele se vor muta la Opera, pana cand lucrarile vor fi finalizate, adica cel putin pana in toamna acestui an.
Lucrarile de reabilitare a teatrului au demarat in urma cu mai bine de patru ani, iar in acest rastimp au fost reparate instalatiile de ventilare si de incalzire, a fost montata o noua centrala termica, au fost refacute culisele, cabinele actorilor, birourile administratiei, a fost inlocuit acoperisul, a fost renovata fatada cladirii. In urma cu citeva luni au inceput lucrarile de refacere a foaierului, iar acum a venit rindul salii mari de spectacole sa fie renovata.
Pana cand lucrarile vor fi gata, sala Operei va deveni gazda de week-end pentru Teatrul Sica Alexandrescu, spune Cecilia Doiciu, director Directia cultura si relatii externe Primaria Brasov.
Este pentru prima data in ultimii 40 de ani cand cladirea teatrului este supusa unor reparatii capitale. Lucrarile la sala de spectacole vor costa in jur de doua milioane de lei, la care se vor adauga cheltuielile pentru refacerea si modernizarea scenei, iar banii vin de la bugetul local.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.