Sala de sport noua la fosta scoala a odraslei primariale

Sala de sport noua la fosta scoala a odraslei primariale

0 115

1,1 milioane de lei. Contributie de la bugetul local de 150 de mii de lei, plus teren. Toate astea pentru o sala de sport la o scoala brasoveana. Este vorba despre Scoala Generala 19, de pe Aleea Lacramioarelor. Inaugurarea salii, cu mare pompa. Primar, viceprimar, profesori, directori ai scolii si din Primarie, o droaie de ziaristi. Scola are renume in Brasov. Aici a invatat campionul olimpic de scrima Mihai Covaliu. Este prima sala din Brasov, a carei constructie a fost finalizata, din cadrul unui proiect amplu care cuprinde nu mai putinde 11 scoli brasovene. Probabil ca, pentru autoritatile locale dar si pentru constrctor a contat faptul ca la aceeasi scoala a invatat si fiica primarului Scripcaru. Din pacate, odrasla primariala nu a prins inaugurarea salii de sport. Varsta ce sa-i faci. Acum, invata la un liceu de renume din Brasov.


?


Investitie ampla


?


Inceputa in toamna anului trecut, investitia realizata cu ajutorul Companiei Nationale de Investitii (CNI) s-a cifrat la 1,1 milioane de lei. „Anul trecut am aprobat, HCL 482/2004 construirea unui numar de 11 sali de sport pe terenurile aferente unitatilor de invatamant preuniversitar de stat. Noi am aprobat darea in folosinta gratuita catre CNI a terenurilor, care au fost de 1.575 mp, pentru fiecare scoala. Au fost mute persoane care au fost sceptice ca va incapea aceasta sala de sport aici, dar iata ca rezultatul a demonstrat contrariul”, a explicat primarul George Scripcaru.


?


Urmeaza mansardarea scolilor


?


In perioada urmatoare vor fi realizate amenajarile exterioare si instalat mobilierul urban pentru aceasta unitate. Tot in aceasta perioada urmeaza sa fie finalizata si cea de-a doua sala de sport, care apartine Scolii Generale 11. In plus, „In curand toate scolile vor fi mansardate si astfel vom rezolva si problema izolatiei si pe cea a spatiului, care va fi marit. Pentru noi, invatamantul este o prioritate”, a mai spus primarul.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.