Sabrerul Rares Dumitrescu este in pragul retragerii

Sabrerul Rares Dumitrescu este in pragul retragerii

0 128
Vicecampionul olimpic la sabie, brasoveanul Rares Dumitrescu, s-ar putea retrage din activitate! Sportivul nu doreste sa puna capat carierei, insa modul in care este tratat de Comitetul Olimpic Roman si de care Federatie il obliga, practic, sa faca acest pas. Daca oficialii nu vor face nimic, visul sabrerului de a deveni campion olimpic se va spulbera.
Sabrerul Rares Dumitrescu vorbeste cu amaraciune de stiuatia in care se vede pus de catre oficialii Federatiei de Scrima, incapabila sa le asigura campionilor continuarea activitatii sportive.
Daca Rares s-ar retrage, ar beneficia de o renta viagera mai consistenta decat suma pe care o primeste ca sportiv activ. Cum in perioada urmatoare nu exista nici competitii internationale majore, nici sansele de castig de pe urma acestora nu exista. Rares Dumitrescu este campion mondial cu echipa de sabie a Romaniei in 2009, in Antalya, medaliat cu bronz la Mondialele din 2010 de la Paris, de doua ori vicecampion european, in 2010 la Plovdiv si in 2012 la Legnano si vicecampion olimpic in 2012 la Londra. Intre timp, brasoveanul a participat la o actiune umanitara intr-un sat din judetul Buzau.
In varsta de 29 de ani, Rares Dumitresc mai are un vis de implinit: sa devina campion olimpic. Acest vis nu va putea fi insa indeplinit decat daca federatia de scrima si COSR vor avea o strategie pentru ca acest sport sa supravietuiasca.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.