Sa fie chiar Kovesi si Tehnocratii, „medicamentul” de care are nevoie acest...

Sa fie chiar Kovesi si Tehnocratii, „medicamentul” de care are nevoie acest popor?

1 483
Sunt multe lucruri care au eșuat în Europa visurilor noastre!…Nici nu mai stim de ce nu ne mai regăsim acolo, uneori…
Prea multe si întortocheate au devenit si drumurile care nu mai duc decât spre nicăieri…Când Germania si-a negociat reîntregirea, un mare om de stat, cancelarul Helmut Kohl, prin diplomație si tact, a reusit, în jocul strategic dintre Est si Vest, să susțină Interesul Național! Obținând ceea ce multora nici nu le venea să creadă, Reunificarea poporului german!… Am trăit si noi atunci cu iluzia că că putem merge la fel de departe cu visele noastre. Dar eram si pe atunci singuri…
Alesii nostri, însă, pozând în marii descălecători de neam, se rătăciseră pe drumurile europene  si ne explicau persuasiv că „România si Moldova se vor regăsi cândva… În granițele Uniunii Europene!”.
Interseul Nostru Național era, deci, încă de pe atunci, pe moarte…Dar aveam lideri cu  psihologie de slugă, uitat la usă, în penumbră. Ce pretenții să mai ai într-o Europă, fie ea si unită?! Si  tu tot pe dinafară te găsesti privindu-i pe gârboviții NEAMULUI care ridicau din umeri a neputință…
Cum poți să-ți abandonezi  nu numai trecutul, ci si răspunderea față de vreun viitor?! Cum poți să le lasi în mâinile altora?!manip
… Iată că timpul a trecut si noi am rămas,dupa 26 de ani exact acolo de unde am pornit. Exact acolo unde am pierdut. Ba chiar, situația este si mai grea!
Cu asemenea oameni politici, nu experimentăm decât dezastrul neîmplinirii noastre la nesfârsit.
Trăim, la fel, de nu stiu câtă vreme, cu iluzia că Spațiul Schengen reprezintă o realizare pentru noi! Aiurea!
Indiferent cine ajunge la guvernare, îsi va propune, mai întâi de toate, aceeasi fixație: să intre neapărat în spațiul Schengen! Cu orice preț si pentru nimic! Chiar dacă lumea nici nu ne vrea acolo!… Chiar dacă noi, ne ferim de multe ori să vorbim de funie în casa mortului…
Suntem, însă, urcați din nou pe esafod? Ni se leagă o piatră de gât?
Iertați-mă dacă nu pot fi de acord cu ceea ce ni se inoculează în fiecare zi, programat. De ce ar fi atât de uluitor să intri în Schengen? Curg râuri de lapte si miere pe-acolo si noi n-am aflat?!
Un conducător luminat ar fi făcut tocmai invers! Si, chiar odată cu aderarea la UE! Imediat! Mai ales acum ar fi protejat granițele țării… Căci nu poți să intri – si nici să rămâi! – în UE mutilat! Nu poți nici să „integrezi” bucăți din Țara ta cu alte state, de dragul intereselor altora, să te vada si sa rămâi fărâmițat…
Ar fi protejat firmele românesti împotriva concurenței străine! Patrimoniul nostru cultural! Căci, dacă totul este distrus în propria ta țară, care este sensul, oricărei uniuni, atunci? Este mai bine sa devenim vasali? Colonie a cuiva?! Uităm de noi?! Murim cate putin la margine de istorie?! Nici Turcii si nici Rusii n-au putut sa ne dezmebreze!
Sub pulpana armată a Germaniei au reusit-o temporar doar Ungaria!
Dar, ne intrebam: Cum a reusit 45 de ani sa protejeze Carol I Romania, într-o Europă si atunci „unită” doar de interese, în care unii sunt tot bogați, iar noi am devenit azi Săracii Europei!?… A fost vorba, vreodată, că intrăm în vreo uniune si dispărem ca popor, ca națiune, sa fim asimilați de alții, cumpărați, scosi la mezat sau arătați cu degetul, pana si de un ambasator afacerist si spertar, totdeauna pentru că nu suntem îndeajuns de ascultători si plecați?!
LAURA CODRUTA KOVESI DO stire apărută în ziare îmi dă fiori… Exasperați de refuzul Olandei de a accepta admiterea României în spațiul Schengen, decidenții politici de la noi vor să ofere olandezilor portul Constanța pe tavă!… Să le-nmoaie inima acestor super-europeni! Si sa-si ia si ei tainul …Iar un derbedeu ajuns ministru tehnocrat, vrea sa privatize/vanda Aeroportul Otopeni! Ca atata ne-a mai ramas dupa marele TUN al acapararii Fondului Proprietatea!
Eu sper, însă, să fie numai o glumă sinistră, căci altfel ar fi o mare greseală. Nu cred că românii ar înghiți-o si pe-asta! Nu poți să le dai extremistilor de-Afară, contra santajului, chiar bucăți din propria ta Țară!
… În loc să-i dai afară pe cei care au venit aici să se căpătuiască, să ne acapareze existența, tu-decident politic, ne arăți că nu îți pasă dacă mai facem încă un pas spre marginea prăpastiei… care ne-asteaptă. Nu îți pasă dacă poporul tău o duce bine sau s-a săturat de toate în acest periplu, chiar si de lalele…
Când esti pe marginea prăpastiei, să nu îți spună nimeni că nimănui nu-i pasă dacă esti bine? Sau sa te lase te stingi încet, pe dinlăuntru, uitând de tine?…
Unde esti tu, Tepes Doamne?
Sa fie chiar Kovesi si Tehnocratii,” medicamentul” de care are nevoie acest popor?

COMENTARII

  1. Lasa ca „Unirea cea mare” poate o va reusi …Basescu, noul Cuza-Voda al sec. XXI !!
    Deja si-a cerut cetatenie,impreuna cu Doamna sa…Si acest derbedeu al istoriei , pluseaza tocmai cartea reunirii neamului !
    Abil , cum il stim, si exploatand legaturile subterane cu Rusia si Ungaria (care abia asteapta „federalizarea Romaniei ”(!) fostul presedinte se va inscrie cu mare succes in alegerile prezidentiale DE DICOLO DE PRUT. Cu Republica Gagauzia si Republica Transnistria , in „viitoarea” Romanie Mare, noua „republica” a Tinutului Secuiesc, s-ar potrivi de minune !! Sau si mai simplu: „Noi,secuii ,nu vrem cu Rusia si ne… realipim la Ungaria !!”
    Credem ca noua lege a alegerilor pentru presedinte al Moldovei , n-a fost modificata intamplator de partidele prorusesti !!
    Avand in vedere si sprijinul direct al „Gazprom” in Moldova si al „serviciilor” in Romania, sa nu ne miram de „manevra” directa a candidaturii la PRESEDINTIE, simultan,in cele doua state… cum a reusit deja …predecesorul Al .I. Cuza !! Pentru acest mare”ideal”,sa vedeti cum se va realege si ne va …”shantaja” cu noua lui postura…de dublu candidat la presedintie !!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.