S-au stabilit constructorii pentru tronsonul Comarnic-Brasov

S-au stabilit constructorii pentru tronsonul Comarnic-Brasov

0 114

S-a facut un pas, mai sunt milioane! S-au stabilit constructorii pentru tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov. Castigatorul licitatiei pentru constructia tronsonului este consortiul format din companiile Vinci Concession, Aktor Concession, Vinci Construction Grand Projets si Aktor. Anuntul a fost facut de catre ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu.
Acesta este primul contract de constructie prin concesiune a unui tronson de autostrada.
Consortiul se va ocupa de proiectarea, constructia si administrarea tronsonului de autostrada Comarnic – Brasov, care a fost concesionat pentru o perioada de 30 de ani. Pentru constructia tronsonului Comarnic – Brasov au fost depuse initial 12 oferte, cele mai mari companii de constructii asociindu-se pentru a castiga licitatia.
Prezenta la eveniment, Dana Galben, directorul Directiei de Concesiuni din Ministerul Transporturilor, a spus ca 80% din terenurile care vor fi expropriate apartin companiilor de stat Romsilva si Apele Romane si ca statul va plati firmelor constructoare, dupa finalizarea lucrarilor, 180 milioane de euro pe an, timp de 26 de ani.
Tronsonul de autostrada Comarnic – Brasov va avea o lungime de 58 de kilometri, 57 de poduri, pasaje si viaducte, precum si spatii si servicii, urmand sa fie proiectat pentru viteze intre 80 si 120 de kilometri pe ora.
Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, castigatorul licitatiei va proiecta, construi si intretine autostrada pe o perioada de aproximativ 30 de ani, costurile pentru proiectare si constructie fiind estimate la circa un miliard de euro (fara TVA).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.