S-a trezit și Băsescu: Mari firme din Ungaria se poarta in Transilvania,...

S-a trezit și Băsescu: Mari firme din Ungaria se poarta in Transilvania, ca în propriile județe din Pusta!

0 149
Fostul președinte Traian Băsescu nu stie cum sa faca ,sa intre cumva in gratiile Romanilor de care si-a batut joc, numai ca presedinte, vreo 10 ani batuti pe muchie.  In aceasta  vreme  s-a purtat ,in fata Europei ca un mascarici slugarnic si acasa, ca un sinistru blestem pentru tara!  Pe care a lasat-o pe mana Udrei, a lui Stanciu si a Codrutei (cu Portocala la dreapta lor), a lui Coldea, Boc, Videanu, Pruna si a analfabetului Oprea, intr-un cuvant a Statului Paralel ! Pe care, cu aprobarea lui, tocmai Noua Securitate l-a reinfiintat! 
Și ca sa dea bine la gura-casca, atunci face un Apel către români să nu mai cumpere combustibil din benzinăriile companiei ungare Mol. Si asta dupa ce, tot 10  ani, i-a pupat in cur pe udemeristi in frunte cu fostii securisti si turnatori Frunda Gyorgy, Marko Bela, raposatul Veresrtoy Attila si Kelemen Hunor.
Si mai ales, la curtat pe Orban Viktor, alaturi de UDMR, care practic au deturnat votul ungurilor, la votul de demitere a sa de la Cotroceni!
Pe cei de la Mol ii acuză abia ACUM  că în aceste stații de carburant sunt distribuite hărți ale Ținutului Secuiesc autonom și că  „nicio companie nu își poate permite să facă o campanie împotriva Constituției statului pe teritoriul căruia a fost primită”.
Pai bine ma pramatie politica, Mol face treaba asta de 10 ani,!! Si in plus, toata presa romaneasca a protestat luni in sir ca se vind in statii de benzina harti ale Transilvaniei de pe vremea lui Horthy, pe care premierul Orban o tine pe perete, in biroul sau din Budapesta.

Sunt harti  interzise in Ro. prin lege inca de catre guvernul Bratianu, inclusiv cele cu folosirea integrala a denumirilor geografice romanesti, ca  si de localitati, in limba maghiara!! In ce tara ai fost atunci  presedinte, Basescule?
Auziti „texte” pe care ni le vinde acum, ca …pensionar multimilionar, acest fost presedinte, cea mai mare pacoste pentru tara, de la Carol al II-lea incoace, la fel de  ticalos, stricat moral si razbunator ca si acel scelerat, blestemat !!

 

Aș remarca încă un lucru care mă deranjează cumplit, zice Base – așa-numita dispută româno-maghiară plecată de la o hotărâre judicătorească. În România, deocamdată nimeni nu pune sub semnul întrebării hotărârile judecătorești. Nu ăsta este însă aspectul pe care vreau să îl sublinez, ci ceea ce face o companie pe care România a primit-o cu ospitalitate pe teritoriul ei., Este vorba despre compania petrolieră Mol, companie aparținând Ungariei. În toate stațiile Mol se distribuie hărți cu Ținutul Secuiesc autonom
Dragii mei, toți cei care aveți mașini, vă rog din suflet nu mai cumpărați combustibil de la Mol”, a afirmat fostul șef al statului.”Sunt atâtea benzinării. Nu mai cumpărați benzină de la Mol pentru că nicio companie nu își poate permite să facă o campanie împotriva Constituției statului pe teritoriul căruia a fost primită. Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile Mol autonomia Ținutului Secuiesc, pe teritoriul unei țări în a cărei Constituție spune foarte clar că este stat unitar„, a mai spus,de parca venea de pe pe Luna , seful PMP.
În „discursul său”, Băsescu s-a referit și la o declarație a liderului UDMR, Kelemen Hunor: „Eu nu am să uit declarația lui Kelemen Hunor că pentru ei 1 Decembrie este o zi de doliu, nu o zi de sărbătoare, uitând acest Kelemen Hunor că este cetățean român, că s-a născut aici. Din păcate,acesti lideri oportuniști, populiști din UDMR promovează aceste idei de lipsă de respect pentru istoria și realitățile țării în care te-ai născut și al cărei cetățean si membru al Parlamentului ești”. 
 
Si cam prim avertisment ,Ungaria a anunțat deja oficial  că nu susține aderarea României și Croației la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), invocând faptul stupid că autoritățile române ar fi decis suspendarea cursurilor Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureș.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.