S-a suplimentat personalul de la frontiera de vest a Romaniei

S-a suplimentat personalul de la frontiera de vest a Romaniei

0 228

Avand in vedere ca apropierea Sarbatorilor de Iarna aduce in tara multi romani plecati la munca in strainatate, ceea ce cauzeaza aglomeratii si cozi generatoare de nervi, personalul care controleaza documentele la punctele de intrare in tara a fost suplimentat, iar numarul de artere de control pe sensul de intrare in Romania a crescut.


Inspectoratul General al Politiei de Frontiera recomanda persoanelor care doresc sa intre in Romania sa foloseasca toate punctele de frontiera de la granita cu Ungaria: in judetul Timis – Cenad, in Arad – Turnu, Varsand si Nadlac, in Bihor – Episcopia Bihor, Bors, Salonta, Valea lui Mihai si in Satu Mare – Petea si Urziceni.


In punctele de trecere a frontierei sunt create filtre de control separate pentru cetatenii UE si pentru persoanele cu handicap, bolnave sau cu copii mici, si s-au luat masuri de supraveghere pe comunicatiile care fac legatura intre localitatile de frontiera si punctele de trecere, pentru a evita eventuale blocaje de circulatie.


De asemenea, ofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera au fost detasati in punctele de frontiera importante de pe granita de vest a tarii, in vederea monitorizarii traficului, precum si pentru a indruma si sprijini colegii care isi desfasoara activitatea la controlul de frontiera.


Potrivit IGPF, s-au constituit grupuri de lucru care vor interveni, in caz de necesitate, si vor coordona lucratorii din punctele de trecere.


Saptamana trecuta, au intrat in Romania, prin punctele de trecere a frontierei, aproximativ 210.000 cetateni romani, din care aproximativ 150.000 au tranzitat frontiera de vest a tarii. Valorile de trafic au inregistrat o crestere importanta la sfarsitul saptamanii cand, in doar 3 zile (vineri, sambata si duminica), au intrat in tara aproximativ 107.000 romani, fata de 77.000 de treceri pe sensul de intrare, inregistrate la sfarsitul saptamanii anterioare.


?


Participantii la traficul transfrontalier pot suna la 959 pentru teritoriu si la 9590 pentru Bucuresti daca sunt nemultumiti de modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, precum si la 0800.806.806 – linia telefonica gratuita pusa la dispozitie de autoritati pentru sesizarea faptelor de coruptie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.