S-a suparat Dumnezeu pe noi?

S-a suparat Dumnezeu pe noi?

0 100

Centrul NASA pentru Studii privind „Obiectele apropiate de Pământ” (CNEOS), cu sediul în California, are sarcina de a urmări toate rocile spațiale (METEORIȚII) care trec relativ „aproape” de planeta noastră în termeni astronomici.
Ieri seara un  asteroid uriaş, denumit 2020 GA3, s-a  apropiat de Pământ la ora 22:50 GMT,  a dezvăluit Centrul NASA pentru Studii privind Obiectele apropiate de Pământ (CNEOS), pe site-ul oficial, potrivit Sputnik News. Roca spațială măsoară aproape 59 de metri în diametru și se deplaseaza cu o viteză de 17,42 km pe secundă, conform estimărilor CNEOS.

Potrivit estimărilor, obiectul se va intersecta …doar cu orbita planetei noastre urmând o traiectorie naturală și se consideră că va trece în siguranță în apropiere, la o distanță de 0,02076 unități astronomice.
Pentru comparație, o unitate astronomică este aproximativ egală cu distanța dintre Soare și planeta noastră, 2020 GA3  trecând în siguranță pe lângă Pământ la o distanță de aproximativ 3 milioane de kilometri.
2020 GA3 a fost descoperit pentru prima dată pe 15 aprilie și clasificat ca fiind un asteroid Apollo.

Ştirea vine după ce s-a descoperit că o altă rocă spațială mult mai mare, cu o dimensiune cuprinsă între 110 și 250 de metri și denumită 2020 FM6, se va intersecta cu orbita planetei noastre sâmbătă dimineață. După cum a fost dezvăluit în Strategia de Pregătire în privinţa Obiectelor apropiate de Pământ, publicată în 2018, orice obiecte spațiale cu dimensiuni apropiate de un kilometru pot fi potențial devastatoare pentru planeta noastră în ceea ce privește efectele secundare pe care le pot crea, cutremure,sau inclusiv valuri tsunami evastatoare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.