S-a scumpit APA pentru brasoveni

S-a scumpit APA pentru brasoveni

0 169

Compania Apa Brasov a hotarat sa creasca pretul unitar al paei distribuite catre consumatori cu 0,17 RON, de la 2,58 RON/ metru cub la 2,75 RON/ metru cub. Pretul unitar pentru apa menajera a fost si el crescut de la 1,07 RON/ metru cub la 1,42 RON/ metru cub.
Noile preturi unitare au intrat deja in vigoare de la 1 iulie 2009. Teodor Popa, directorul economic al Companiei Apa Brasov, a explicat ca aceasta crestere a fost necesara pentru a putea plati imprumutul pe care compania l-a contractat pentru modernizarea sistemului de distributie a apei in judetul Brasov.
Valoarea totala a programului de modernizare este de 189 milioane de euro.
„Pretul inclus in contract pentru distributia apei i pentru sistemul de canalizare indica faptul ca acele costuri de operare reale impreuna cu fondurile pentru investitii se reflecta in pretul unitar. In acest caz, imprumutul pe care compania l-a contractat urmeaza sa acopere cheltuielile pentru modernizarea sistemului de distributie a apei si de canalizare in Brsaov”, a explicat Popa pentru ziarul Bursa.
Decizia de crestere a pretului unitar a fost luata de Comisia de Directori a Companiei Apa Brasov si de reprezentantii Asociatiei de Dezvoltare Inter-comunitara in judetul Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.