S-a razvratit, la Tebea, spiritul lui Avram Iancu

S-a razvratit, la Tebea, spiritul lui Avram Iancu

0 167

Participantii la manifestarile de la Tebea, judetul Hunedoara, i-au huiduit, ieri, pe reprezentantii partidelor politice prezenti la comemorarea lui Avram Iancu. Ei si-au aratat nemultumirea fata de politizarea acestui eveniment in conditiile in care reprezentantii mai multor partide au avut pancarte si erau imbracati in culorile formatiunilor politice respective.
„Rusine din partea lor, hotii astia, Doamne, nu-i mai ierta, omoara-i Tu daca nu mai putem noi“, a strigat un barbat aflat intr-o zona unde erau reprezentanti PRM cu pancarte.
Pe alta pancarta scria „Base’, vezi ca ai treaba in secuime“.
La Tebea au ajuns presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, care a mers in cimitirul unde se afla mormantul lui Avram Iancu, si i-a salutat pe cei prezenti, si secretarul general al PRM, Gheorghe Funar.
Ulterior, a venit si liderul PSD, Mircea Geoana. Acesta a fost huduit de mai multe persoane aflate în grupul de simpatizanti ai PRM, in timp ce isi tinea discursul.
” Unitate, demnitate, patriotism si credinta in Dumnezeu. Au fost in anii precedenti aici voci puternice si serioase, cum este vocea fostului senator Adrian Paunescu, si as vrea sa-l salutam chiar daca azi nu este aici Vorbeam aici cu doua doamne mai in varsta si care ma intrebau din nou, domnul Geoana, ce facem cu pensiile? Avem pensie de la CAP, n-avem pensie de urmas. Vorbeam aici de un lucru care este important: toata lumea asteapta raspunsuri la criza. Cei care vin sa faca doar propaganda electorala, Avram este acolo, ne judeca si ne va pedepsi”.
Au fost cateva fragmente din discursul lui Geoana, copilaresc asa cum este cam intotdeauna exprimarea sa politica, una care nu are nicio legatura cu diplomatia in lume, ceva practicat cu succes de Geoana in trecut. De aceea s-a si pomenit cu huiduielile unora dintre participanti.

Huiduiti au fost si reprezentatii PD-L. Democrat-liberalii hunedoreni, intre care se afla si Tiberiu Iacob Ridzi, primarul PD-L din Petrosani si sot al fostei ministrese Tineretului, cea cu bube pe la nas, au fost si ei intampinati cu fluieraturi. Din multime s-a putut auzi cum se striga „Hotii! Hotii!”, cum probabil ar fi strigat si Avram Iancu daca ar fi fost de fata.

La manifestarile organizate la Tebea, Hunedoara, dedicate lui Avram Iancu au participat, ieri, aproximativ 2.000 de persoane. La manifestari au venit presedintele Senatului, Mircea Geoana, presedintele PRM, C.V. Tudor, presedintele PNG, Gigi Becali, delegatii din partea partidelor parlamentare i oficiali judeteni si locali.
Au fost depuse coroane de flori la mormantul lui Avram Iancu, unde a avut loc si o slujba de pomenire.
Festivitatile de ieri au mai cuprins spectacole de muzica populara cu Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudascu, Laura Lavric, Mariana Anghel, Mariana Deac, interpreti ai unor melodii de traditie ale motilor si vorbind despre neamul romanesc si straduintele motilor de a trai liberi, fara jugul austro-ungar inrobindu-i.
Peste 200 de politisti si jandarmi au asigurat ordinea la aceste manifestari, care au marcat 160 de ani de la Revolutia Pasoptista si 137 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

Mai pe dupa-amiaza incolo, hop si presedintele Traian Basescu, intarziat la o inaintare in grad clerical a unei episcopii moldovenesti, la Roman, unde a incercat sa se puna bine cu Doamne-Doamne.
Sosit la Tebea, a depus si el o coroana de flori la mormantul lui Avram Iancu, iar apoi s-a deplasat spre platoul manifestarilor. Inainte insa, el a udat, cu o galeata de apa – cam naiv gestul cu rasturnatul galetii, tocmai la el, fost marinar! – gorunul plantat de el in urma cu mai multi ani, probabil ca sa aiba unde se catara la o adica.
Unii dintre participantii la eveniment l-au strans pe presedintele tarii in brate, fiind dinainte tocmiti sa faca gestul, dar altii si-au varsat naduful si l-au huiduit.
In continuare, Basescu si consoarta sa, Maria, au mers la cortul PD-L, ca tot presedintele echidistant al tuturor romanilor, cort in care se afla si primarul Aradului, Gheorghe Falca.
Apoi, presedintele dezbracat de carater a facut obisnuita baie de multime pe platoul de la Tebea, cu toate ca o parte din cei prezenti au strigat ceea ce strigasera si in cursul diminetii:”Hotii, hotii”, „Ce facem cu fabricile si uzinele”, „Ne-am saturat de minciuni. Jos mafia”, „Luati-va concediu fara plata” si altele, cam dure pentru urechi mai fine.
Si a mai tecut o comemorare a unui adevarat roman, deturnata in scopuri electorale de acesti paraziti ai societatii!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.