S-a infiintat Teatrul de Balet Sibiu

S-a infiintat Teatrul de Balet Sibiu

0 76

Casa de Cultura a Municipiului Sibiu a reusit sa puna bazele Teatrului de Balet. Proiectul initiat in anul cultural 2007 s-a materializat prin infiintarea unei trupe proprii de dansatori.
Pe parcursul verii au fost selectati cei mai buni 16 dansatori din cei prezenti la preselectie. Dintre acestia numai jumatate sunt de nationalitate romana (Cluj, Bucuresti, Sibiu), ceilalti fiind din tari ca Japonia, Noua Zeelanda, Olanda si Finlanda fapt ce ilustreaza in cel mai fericit mod statutul de oras multicultural al Sibiului.
Repertoriul tinerei trupe va cuprinde piese de balet clasic, dar si contemporan. Membrii trupei s-au cunoscut deja si repeta impreuna de o luna. Data stabilita pentru a se prezenta in premiera publicului este ziua de 18 octombrie 2008.
Trupa va avea reprezentatii saptamanale, avand in vedere ca publicul sibian a avut parte mai rar de acest gen de spectacole, dar le-a apreciat pe cele care au fost organizate.
Recrutarile pentru definitivarea trupei vor continua in incercarea atragerii tinerilor talentati, care sa formeze o scoala de balet performanta, cu suficienta experienta pentru a genera evenimente culturale de inalta clasa.
Experienta acumulata anul trecut a permis ca aceasta trupa sa ia nastere, primele demersuri in acest sens fiind facute inca din decembrie 2007, cand Consiliul Local a aprobat completarea organigramei Casei de Cultura a Municipiului Sibiu, iar in luna ianuarie a fost aprobata efectiv infiintarea Teatrului de Balet.
„Speram ca acesti tineri artisti vor valorifica oportunitatea pe care o au si isi vor dovedi valoarea in fata publicului. Prin crearea acestei trupe dorim sa concretizam experienta acumulata in anii precedenti si dorim ca acest proiect sa contribuie la consolidarea renumelui de „centru cultural” al Romaniei pe care l-a dobandit Sibiul in anul 2007” a declarat primarul Klaus Iohannis.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.