S-a incheiat Masterclass-ului International de Dirijat

S-a incheiat Masterclass-ului International de Dirijat

0 596

Si cea de-a treia editie a Masterclass-ului International de Dirijat de la Brasov a fost un succes. Oaspetii nu doar au aprofundat tainele dirijatului, ci au si legat prietenii stranse cu ocazia cursurilor tinute timp de o saptamana la Sala Patria.

Dupa editiile de succes desfasurate la Brasov in 2013 si 2014, Brasovul a gazduit in perioada 9 – 15 aprilie cea de-a treia editie a Masterclass-ului International de Dirijat, sub indrumarea maestrului Cristian Orosanu. Anul acesta, noua tineri dirijori din Olanda, Turcia, Japonia, Coreea, Germania, Franta, Grecia, Polonia si Hong-Kong au avut ocazia sa invete si sa repete, alaturi de orchestra Kameratei Kronstadt.

kamerataRadan Jovanovic din Serbia, student Academia de Muzica Belgrad, a fost la prima sa experienta de Masterclass iar Daniel Salacinski, student in Polonia, a declarat ca admira foarte mult dorinta dirijorului Orosanu de a-i ajuta si de a le oferi ocazia de a repeta cu orchestra Kamerata Kronstadt, care este foarte bine pregatita.

Pe langa pregatirea profesionista de care au parte cursantii, masterclass-ul leaga si prietenii, asa cum s-a intamplat si la aceasta editie. Dirijorul Cristian Orosanu este foarte multumit de evolutia lor si a ales pentru fiecare dintre ei, partea care li s-a potrivit cel mai bine.

Masterclass-ul s-a incheiat cu concertul clasic programat in aceasta seara la Sala Patria, avand in program – Simfonia no. 7 de „L. van Beethoven” si Simfonia no. 4 de Mendelssohn Bartholdi.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.