S-a dat liber la abuzuri – noaptea ca… guvernanții au desființat Secția...

S-a dat liber la abuzuri – noaptea ca… guvernanții au desființat Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ)

0 139

În scurta prezență a SIIJ românii au reușit să vadă până unde pot merge abuzurile procurorilor, a tuturor celor care au „lucrat” sub acoperirea vestitelor PROTOCOALE dintre SERVICII și JUSTIȚIE. O imensă mizerie din societate se încearcă a fi acoperită prin aceasta desființare. Rușine!

Actualul ministru al Justiției a trecut prin momente de o penibiliatate incredibilă încercând să argumenteze distrugerea celui mai democratic sistem de control al abuzurilor procurorilor/judecătorilor instituit până acum în România.

Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost înființată prin Legea 7/2018 care a modificat legea 304 din 2004.

Cătălin Predoiu a spus, în ședința de Guvern unde s-a discutat desființarea SIIJ, că structura de parchet „iese din principiile de funcționare” ale Ministerului Public și a fost criticată și de forurile europene chiar înainte de a fi înființată. „Ce a urmat a confirmat temerile”, a spus ministrul, potrivit Mediafax.
În lipsă de argumente serioase ministrul Predoiu a apelat la instituțiile europen-globaliste pentru a fundamenta propunerea de desființare a SIIJ.

Printr-o decizie a CCR Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost declarată constituțională,

Ministrul Justiției spus că OUG prin care se înființa Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost critificată de forurile europene. Instituțiile europene au recomandat României (fără argumente și fără a avea dreptul să se pronunțe) să renunțe la înființarea structurii de parchet.
„S-a arătat că modul de structurare a acestei secții nu poate să ducă la o bună funcționare și combatere a corupției. S-a mai arătat că modalitatea de funcționare contravine principiului ierarhic de funcționare în Ministerul Public. Toate aceste critici au fost prealabile operaționalizării SIIJ. Ceea ce a urmat după a confirmat aceste temeri. Au fost deschise o serie de acțiuni unor procurori și judecători care criticau procesul de modificare a Legilor Justiției a codurilor penale la acea dată”, a mai spus ministrul.
Bla-blaurile ministrului au culminat cu un argument de o penibilitate maximă: „E o instituție sui generis care iese din principiile de funcționare ale Ministerului Public, prin faptul că s-a creat o categorie de cetățeni care ar putea beneficia de o imunitate de jurisdicție, respectiv procurorii din cadrul SIIJ. Ar putea conduce la posibilitatea procurorilor de a participa la ședințele de judecată să fie oprită”.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.