Rusia vrea sa cucereasca spatiul in 2009

Rusia vrea sa cucereasca spatiul in 2009

0 90

Potrivit declaratiilor sefului agentiei spatiale ruse Roskosmos, Anatoli Perminov,
Rusia intentioneaza sa lanseze 39 de zboruri in spaiiu in 2009, cu 12 mai multe decat pe parcursul acestui an.
„Ne-am propus, pentru anul urmator, un numar record de lansari si vrem sa trimitem in spatiu 39 de misiuni, peste jumatate avand ca obiectiv satelitii nostri comerciali si civili”, a spus Perminov. El a adaugat ca Roskosmos intentioneaza sa trimita in spatiu si patru navete cu echipaj uman la bord pe parcursul anului viitor, comparativ cu doar doua anul acesta. Rusia a efectuat 27 de lansari in spatiu in 2008 si 26 pe parcursul lui 2007.
Incepand din 2010, Rusia va fi singura putere spatialã care va putea trimite misiuni cu echipaj uman la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS), dupa ce actualele trei navete americane care efectueazã curse catre ISS vor fi scoase din serviciu, urmand sa fie inlocuite abia in 2015 de capsula Orion.
Rusia spera ca, pana in 2010, va dispune de un nou cosmodrom in regiunea Amour din Extremul Orient rus, de unde primele zboruri cu echipaj uman la bord vor putea fi lansate incepand din 2018, potrivit lui Anatoli Perminov. „In perioada 2011-2012, vom incepe constructia cosmodromului de la Vostosni”, a declarat el. Principalul cosmodrom rus, Baïkonur, este situat in centrul Kazahstanului si de acolo pleaca toate navetele ruse Soyuz care au echipaj la bord.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.