Ruptura in coalitie?

Ruptura in coalitie?

0 102

In ultima vreme tot mai multe zvonuri bantuie prin vazduhul politic, purtand pe aripi stirea unei iminente rupturi a coalitiei care guverneaza tara, adica mariajul ciudat si impotriva firii, ca o de neinteles mezalianta, dintre PSD si PD-L, ceea ce ar insemna iesirea de la guvernare a social-democratilor.
Aceleasi surse sustin ca, recent, intr-un cerc restrans, liderul PSD, Mircea Geoana, ar fi afirmat ca „daca Boc ma mai enerveaza mult, iesim de la guvernare inainte de europarlamentare si-i lasam cu ochii in soare”.
In acest sens, nu numai seful PSD se pronunta pentru o ruptura a coalitiei, ci si numerosi parlamentari, printre care si cel brasovean, Titus Corlatean, totul bazandu-se pe nerespectarea de catre PD-L a unei serii de angajamente.
Astfel, presedintele Comisiei pentru Relatii Externe din Senat, Titus Corlatean, a declarat ca „s-au acumulat numeroase nemultumiri, atat in teritoriu, unde oamenii nostri sunt boicotati sau desconsiderati, cat si la nivel guvernamental, unde se intarzie nejustificat de mult cu numirea unor membri PSD intr-o serie de posturi”.
Titus Corlatean a mai precizatca intre PSD si PD-L nu a fost vorba, la incheierea parteneriatului, de sustinere a acestui partid si in plan politic, mai ales privind alegerile europarlamentare si cele prezidentiale, in acest sens ambele formatiuni politice urmand sa mearga fiecare separat. In acest sens senatorul brasovean arata ca nici nu poate fi vorba de „sprijinirea campaniei electorale prezidentiale, fiindca a guverna impreuna cu democrat-liberalii nu presupune si a ne fi subordat presedintelui Traian Basescu”.
Se asteapta ca in perioada urmatoare sa se discute, la nivel de conducere a PSD, iesirea din coalitie.
M-am mirat, acum trei luni, auzind de incheierea acestei coalitii nefiresti, si ma intreb ce cap au avut pesedistii in acel moment si ce minuni sperau sa realizeze. Inca de pe atunci m-am intrebat cat o sa tina sandramaua si cum de PSD-ul nu si-a amintit ca daca te amesteci in tarate te mananca porcii.
Sau poate au calculat ca, lasandu-i pe pedelisti singuri in preajma europarlamentarelor, acestia vor claca?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.