Romii din Ormenis se vor specializa in olarit si impletituri

Romii din Ormenis se vor specializa in olarit si impletituri

0 93

Din dorinta de intreprinde ceva pentru comunitatea de romi din comuna, ce reprezinta aproximativ 1/3 din totalul populatiei, Primaria Comunei Ormenis s-a asociat cu un grup de initiativa al romilor pentru derularea unui proiect cu finantare europeana.
Primaria a pus la dispozitia proiectului unui spatiu in care va functiona un atelier cu doua sectii: olarit si impletituri. Pentru inceput, sub indrumarea unor specialisti, 45 de tineri romi din localitate, cu posibilitati materiale reduse si aflati in imposibilitatea de a obtine o calificare prin continuarea studiilor, vor fi instruiti in olarit si impletituri. Dintre acestia, 14 vor fi angajati, la finalul proiectului, in cadrul atelierului, activitatea urmand a fi transformata intr-una generatoare de venit. Profitul rezultat va fi utilizat in folosul comunitatii rome, prin organizarea de noi cursuri de calificare, ajutorarea presoanelor cu nevoi speciale si premierea elevilor romi cu rezultate bune la invatatura, pentru incurajarea frecventarii studiilor.
In afara de punerea la dispozitie a spatiului, Primaria mai asigura si cofinantarea proiectului in cuantum de 10% din valoarea acestuia, restul de bani urmand a fi primiti de la Uniunea Europeana. Grantul, desi nu foarte mare, in cuantum de 44.000 de euro (suma maxima posibil a fi accesata a fost de 50.000 de euro), este un prima actiune in cadrul unui pachet de masuri pentru cresterea calitatii vietii populatiei rome din comuna.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.