Romgaz Medias va face explorari in Polonia

Romgaz Medias va face explorari in Polonia

0 158

Pe fondul crizei gazului care s-a abatut asupra mai multor tari europene, romanii arat inca o data ca sunt descucareti. Producatorul de gaze Romgaz Medias si compania britanica Aurelian Oil&Gas vor semna miercuri un contract de explorari in Polonia. Anuntul a fost facut de catre directorul general al companiei de stat, Marcel Piteiu. „Vom semna acest acord in Polonia”, a spus avesta fara sa precizez valoarea si durata acestuia.
In acest sens, o delegatie a Romgaz se va deplasa in Polonia pentru semnarea acestui contract. Din delegatie va face parte si fostul director general al Romgaz, Francisc Toth, despre care Piteiu spune ca va ocupa o functie in companie. Toth a confirmat pentru ca va ramane in Romgaz, dar nu a dorit sa precizeze ce pozitie va ocupa. El a fost inlocuit din functia de director general saptamana trecuta, in urma unui ordin al ministrului Economiei, Adriean Videanu.
Romgaz a incheiat in 2008 un acord cu compania britanica, prezenta si pe piata din Romania, pentru intrarea pe pietele de gaze din Polonia si Slovacia. Compania de stat a deschis in luna iulie a anului trecut o sucursala in Slovacia, unde a inceput activitati de prospectiuni pentru descoperirea de zacaminte de gaze. Romgaz este controlata de Ministerul Economiei si opereaza cele mai mari depozite de gaze naturale din Romania si acopera, alaturi de Petrom, circa doua treimi din consumul de gaze la nivel national.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.