Romantism ministerial la gurile Dunarii

Romantism ministerial la gurile Dunarii

0 204

Ministrul Turismului, Elena Udrea, si ministrul Culturii, Theodor Paleologu, s-au intalnit astazi, ca tot era soare pe acolo si vara si tone de apa pentru o balaceala, la Sulina, unde s-au plimbat desculti pe plaja si au discutat cu autoritatile si cu localnicii.
Ca pe acolo mai exista si localnici, din cei care supravietuiesc pescuind peste si turisti este de inteles. Ma mira existenta unor autoritati adevarate intr-un tinut uitat de lume.
Elena Udrea a ajuns la Sulina cu o salupa si a fost intampinata de catre o delegatie din care a facut parte si ministrul Culturii, Theodor Paleologu, primarul orasului si un sobor de preoti. Astia din urma ce or fi vrut sa faca? Sa cante prohodul sau Inaltarea?
Dupa ce au discutat despre investitiile pe care autoritatile intentioneaza sa le faca in oras, ministrii Udrea si Paleologu, insoþiti de un alai de localnici, au vizitat plaja, descaltandu-se si intrand in apa cat mai monden posibil pentru pozitia lor in societate, adica pana la glezne, urmand ca in curand sa intre la apa complet. Au scapat nemuscati de rechini sau caracatite, pentru ca si animalele astea au inteles importanta personajelor si a vizitei in contextul imbunatatirii nivelului lor de trai.
Dupa ce a iesit din mare, Udrea s-a indepartat de tarm alaturi de primar si de alti reprezentanti ai autoritatilor locale si a unei cete de pescari.. Intre timp, Theodor Paleologu, care se plimba singur pe tarm, ca marele Ovidiu odinioara, s-a apropiat de grup. „Vine si domnul Paleologu!”, a remarcat cineva de la primarie. Iar replica Elenei Udrea, aflatã cu spatele la mare, a fost: „Vine? E in slip?”.
Din care se vede interesul turismului pentru o cultura cat mai naturala.
Ministrul Culturii, Teodor Paleologu, i-a spus, la Sulina, ministrului Turismului, Elena Udrea, in timp ce se fotografiau alaturi de turisti, ca PSD-ul „nu are ministri atat de frumosi”.
E si normala remarca. Doar nu era sa-l curteze Paleologu pe Ilie Sarbu sau pe celalalt Sarbu, de la Munca. Si nici pe Cati Andronescu, aceea fiind ocupata pe moment cu incheierea situatiilor in invatamant.
„Acum ce o sa zica Victor (Victor Ponta, n.a.) si doamna Andronescu (Ecaterina Andronescu, n.a.)?”, s-a fandosit Udrea, clipind rusinata din gene.

Paleologu a mai declarat ca daca Elena Udrea a gasit turisti pe terase, el nu a gasit oameni de cultura, uitand ca acestia, daca se ivesc prin cele locuri, o iau cu timpul mai spre centru.
„Daca tu ai gasit la terase turisti, eu nu am gasit oameni de cultura”, a oftat ministrul Culturii, gandind apropouri cu pacat.
Si uite cum Turismul si Cultura au mai impartit niste bani virtuali in timpul inca al unui episod de excursii prin tara pe banii natiei!
Barca pe valuri pluteste din ce in ce mai ciudat.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.