Romanii trebuie sa plateasca impozitele pana pe 21 decembrie

Romanii trebuie sa plateasca impozitele pana pe 21 decembrie

0 111
Guvernul devanseaza in premiera termenul de plata a taxelor si impozitelor scadente pe 25 decembrie, motivand ca ziua de Craciun este nelucratoare, astfel ca firmele si populatia vor fi obligate sa depuna declaratiile de impunere si sa realizeze platile pana pe data de 21 decembrie, informeaza Mediafax.
"De asemenea, s-a aprobat devansarea termenului de declarare si scadenta a creantelor fiscale pana la data de 21 decembrie, avand in vedere ca data de 25 decembrie este zi nelucratoare", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice. Astfel, toti contribuabili trebuie sa depuna declaratiile si sa faca platile scadente, de obicei, in data de 25 a lunii pana in ziua de 21 decembrie 2012.
Potrivit legii, daca ziua de scadenta este nelucratoare, atunci termenul limita devine urmatoarea zi lucratoare.
In fapt, Guvernul a decis inainte cu doua saptamani de alegeri ca ziua de luni 24 decembrie si luni 31 decembrie sunt zile nelucratoare. Conform Codului Muncii, zilele libere din luna decembrie 2012 sunt 1 Decembrie (sambata, Ziua Nationala), 25 si 26 decembrie (marti si miercuri, prima si a doua zi de Craciun).
Astfel, situatia nu difera cu mult fata de alti ani, cand tot 27 decembrie era ultima zi de plata pana la care contribuabilii achitau obligatiile scadente pe 25 decembrie.
Singura diferenta fata de 2011, de exemplu, este ca impozitele vor fi incasate in doar doua zile, 27 si 28 decembrie, pe cand anul trecut au fost patru zile lucratoare 27-30 decembrie.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.