Romanii si italienii se impaca in pas alergator

Romanii si italienii se impaca in pas alergator

0 57

Romanii si italienii se impaca in pas alergator. Uniunea Italiana Sport pentru Toti (UISP), sub patronajul Ambasadei Romaniei in Italia, a organizat la 1 aprilie 2008, la orele 11.30, la sala Arazzi de la sediul RAI (Viale Mazzini, 14), conferinta de presa de prezentare a celei de-a 25-a editii a Vivicittà, care va fi dedicata tolerantei si integrarii intre cetatenii italieni si romani.
In data de 6 aprilie, in 40 de orase italiene se va da startul Vivicittà. Este vorba despre “ cel mai mare cross din lume” si este dedicat temelor mediului inconjurator, prieteniei si solidaritatii, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa dat de Ministerul Afacerilor Externe.
Cursele de alergare, ce se vor desfasura simultan la Roma (6 aprilie) si la Bucuresti (20 aprilie), sunt infratite: toti membrii comunitatii romanesti din Italia sunt invitati sa participe. Vivicittà este o sarbatoare a sportului iar sportul este pentru toti.
Atleti de inalt nivel, sportivi amatori de duminica, familii si alergatori de toate varstele se vor afla la startul acestei curse, prevazuta pe distante de 12 km (de competitie) si de 4 km (amator).
La Roma vor fi premiati in mod special primii trei dintre romani sositi la finalul cursei (masculin si feminin).
Peste 1.700.000 de participanti a inregistrat Vivicittà la cea de-a 24 editie a sa, care a vizat mai mult de 60 de orase din Italia si alte peste 70 din lume, aproape de pe toate continentele, implicand etnii si culturi numeroase si diverse.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.