Romanii, nemultumiti si prost condusi !!

Romanii, nemultumiti si prost condusi !!

0 104

Un sondaj INSOMAR, realizat cu cca. zece zile in urma confirma ceea ce vedem cu totii – 50% dintre romani spun ca situatia lor financiara s-a inrautatit.
Mai mult de jumatate dintre romani cred ca Romania se indreapta intr-o directie gresita si tot atatia spun au o situatie financiara mai proasta decat anul trecut.
Chiar si optimismul pare sa-i fi parasit pe cetateni. Marea majoritate crede ca, peste trei luni, situatia economica si situatia pietei muncii vor fi si mai rele decat acum.
53% dintre cei care au participat la sondajul INSOMAR sunt de parere ca Romania se indreapta intr-o directie gresita, si numai 23 de procente cred contrariul. Ce ar trebui sa facem cu toti acesti conducatori care duc tara pe o directie care nemultumeste peste jumatate dintre romani?
In ceea ce priveste acordul cu FMI, 41% dintre cei chestionati spun ca imprumutul este unul benefic pentru Romania, dar sunt foarte multi care cred ca nu ar fi trebuit facut.
Parerile sunt impartite si in ceea ce priveste destinatia banilor luati de la fond. 43% dintre romani cred ca ar trebui infiintate noi locuri de munca, 21% vor sa se mareasca salariile si pensiile, iar 15% cer investitii mai mari in agricultura.
Factorul de decizie principal in contractarea imprumutului de la FMI a fost Traian Basescu, cred 30% dintre subiectii chestionati.
In ceea ce priveste situatia pietei muncii, peste 85% dintre romani cred ca aceasta este mult mai proasta decat anul trecut. La fel, despre situatia economica aproape 84% dintre intervievati sunt de parere ca este mai proasta comparativ cu anul trecut.
Criza se reflecta si asupra bugetului familiei, 55 la suta dintre romani spun ca au mai putini bani decat in 2008. Nici asteptarile nu sunt deloc optimiste. Mai mult de jumatate dintre cei chestionati nu spera intr-o imbunatatire nici a situatiei economice, nici a pietei muncii.

Studiul a fost realizat de INSOMAR in perioada 26 martie – 5 aprilie pe un esantion de 2430 de persoane si are o marja de eroare de +/- 2%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.