Românii înclină să creadă că arestări și condamnări pot contribui la diminuarea...

Românii înclină să creadă că arestări și condamnări pot contribui la diminuarea corupției

0 684
Românii înclină să creadă că transmisiunile televizate despre arestări și condamnări pot contribui la diminuarea corupției, potrivit unui sondaj IRES, remis, joi, AGERPRES, și realizat în perioada 9-10 martie.
Întrebați dacă ei cred că televiziunile pot contribui la diminuarea fenomenului corupției, 36% din subiecții sondajului au răspuns „cu siguranță da”, iar 41% „probabil da”.
„Probabil nu” a fost răspunsul dat de 11% dintre cei intervievați, în timp ce 10% au răspuns „cu siguranță nu”.
 
 
Cu cât respondenții sunt mai educați, cu atât convingerea că transmisiunile televizate pot contribui la diminuarea corupției se regăsește mai rar în rândul acestora, relevă datele sondajului.
Astfel, dintre cei fără școală sau doar cu gimnaziu 42,5% au răspuns „cu siguranță da”, televiziunile pot contribui la diminuarea fenomenului corupției, în timp ce dintre cei cu studii medii, doar 36,7% au dat acest răspuns, iar dintre cei cu studii superioare — 29,3%.
Totuși, 57% dintre cei intervievați s-au arătat foarte interesați sau destul de interesați de transmisiunile TV despre arestări și condamnări.
33% au răspuns că nu prea sunt interesați, iar 9% nu s-au arătat deloc interesați.
Sondajul este de tipul multi-stratificat, probabilist, reprezentativ la nivel național și a fost realizat pe un eșantion de 1.118 indivizi de 18 ani și peste.
Eroarea maximă tolerată este de plus/minus 3%.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.