Romanii, cu Basescu inainte

Romanii, cu Basescu inainte

0 215

Un nou barometru de opinie intocmit de Data Media a evaluat pozitia romanilor vizavi de principala problema politica a Romaniei: demiterea presedintelui Basescu. Peste 41 la suta dintre romani ar vota impotriva demiterii presedintelui in cazul organizarii unui referendum, spun rezultatele sondajului. Specialistii avertizeaza insa ca diferenta dintre cei care il sustin pe Traian Basescu si cei care ar vota pentru demiterea sa nu este decisiva in acest moment pentru ca participarea la vot va fi mai mica decat cea rezultata din sondaj, caz in care ar putea exista surprize.


Conform cercetarii Data Media, 41,7 la suta dintre romani ar vota pentru ramanerea in functie, 31,3 la suta pentru demitere, 16,8 la suta nu stiu sau nu sunt hotarati, 8,5 la suta nu ar merge la vot.


De altfel, Traian Basescu nu mai este perceput ca singur vinovat al declansarii crizei politice si al ruperii Aliantei. Alaturi de el in sondaj apare si premierul Tariceanu. Constituirea Guvernului PNL-UDMR nu este vazuta cu ochi buni de intervievati. Electoratul vede ca posibile doua solutii pentru rezolvarea conflictelor de pe scena politica: pentru 28 la suta solutia inseamna organizarea alegerilor anticipate, in timp ce pentru 18 la suta, solutia era ramanerea impreuna la guvernare a PD si PNL.


Alte solutii intrezarite sunt un guvern de uniune nationala, un guvern PD, intrarea PSD la guvernare sau un guvern exclusiv PNL.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.