Romania si disciplina fiscala

Romania si disciplina fiscala

0 183

Romania are nevoie mai degraba de o disciplina fiscala, decat de un nou imprumut de la Fondul Monetar International (FMI), a declarat, joi, presedintele BCR, Dominic Bruynseels. Acesta a adaugat ca Executivul de la Bucuresti trebuie sa continue politicile incepute, dar si ca in general investitorii straini au o parere proasta despre Romania.
„Este important ca Guvernul sa continue politicile incepute. Toata lumea trebuie sa fie constienta ca aceste lucruri trebuie facute si duse la bun sfarsit”, a subliniat oficialul BCR.
Totodata, Bruynseels a precizat ca multi investitori straini incep sa faca o serie de comparatii intre conditiile derularii unei afaceri in Romania si in alte tari din regiune.
„Investitorii au o parere generala proasta despre Romania. Acestia incep sa faca o serie de comparatii intre a investi milioane de euro in Polonia, Bulgaria, Ungaria sau Romania. Romania trebuie sa faca pasi importanti pentru a atinge stadiul la care a ajuns de exemplu Polonia”, a explicat seful BCR.
Presedintele BCR, Dominic Bruynseels a organizat, joi, o intalnire cu presa in cadrul careia a comentat o serie de aspecte privind situatia economica actuala a Romaniei, dar si rezultatele comerciale raportate de catre banca la 30 iulie 2010.
Banca Comerciala Romana a inregistrat, in primul semestru al acestui an, un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare, de 488,5 milioane lei (117 milioane euro), in scadere cu circa 19,5 la suta fata de primele sase luni din 2009. Scaderea a fost cauzata in principal de costurile mult mai mari cu provizioanele ca urmare a contractiei economice, care are un impact major asupra pietei si a clientilor BCR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.