Romania s-a gudurat in fata lui Bush

Romania s-a gudurat in fata lui Bush

0 59

Ore in sir televiziunile au difuzat reportaje pe tema summitului NATO. S-a incercat transformarea oricarui fapt divers in informatie. Au fost filmate si relatate cu abnegatie scenele in care niste caini se foiau cu talent pe traseul oficial, taman inainte de sosirea lui Bush. Eu as zice ca prezenta lor nu era intamplatoare. E foarte probabil ca respectivii cainii sa fi avut initial niste covrigi in coada, pusi de organizatori, pentru a-i demonstra marelui licurici cat de bine se traieste in Romania. Acum ori ca i-au scapat, ori ca n-au rezistat ispitei si au mancat covrigii, cainii in cauza se plimbau cu cozile lasate, fara sa reactioneze la vederea fortelor de ordine, care, lucru de mirare, nu i-au arestat pe motiv de anarhism.
Pacat ca in locul lui Bush nu s-a aflat Brigitte Bardot! Sa fi vazut frantuzoaica aia ca Base al nostru nu-i nici crud nici neintelegator cu aspiratiile patrupedelor de a se amesteca cu sefii de stat. La urma urmei nu sunt caini de rand, sunt caini NATO!
Nu trebuie sa exageram problema. Se poate interpreta si ca un schimb de amabilitati intre cele doua state. Cand, acum cativa ani, fostul presedinte Iliescu a fost in Statele Unite, pe aerportul din New York a fost intampinat de ditamai dulaul brigazii antidrog. Animalul poftise la Salamul de Sibiu al unui jurnalist, pe care il adulmecase de la distanta si nu s-a lasat pana nu a primit preparatul cel frumos mirositor.
Ce caine needucat!
Ca o paranteza,nu doar de caini a fost eclipsat Bush, ci si de pescarusi. In timpul declaratiilor de presa de pe plaja din Neptun, se putea zari in spatele lui Bush si Basescu, un pescarus, care-si spala penajul la marginea apei. Cum de nu l-au observat reporterii sa ne povesteasca o jumatate de zi si despre pescarusul neobrazat?
O alta relatare interesanta s-a referit la dineul de la Cotroceni. O jurnalista povestea cu foc despre sacoul gri al Angelei Merkel si despre tinuta office a doamnelor. Pacat ca nu ne-a spus nimeni exact ce au servit la masa oficialii. Sa fi vazut audienta la gospodine, care s-ar fi ambitionat sa organizeze un summit in familie, cu un meniu a la NATO.
Cam atat stim despre ce se intampla in capitala, in afara de faptul ca au sosit la Bucuresti Bush, Mekel, Sarkozy si alti inalti demnitari. Pardon, mai stim ceva, ca Bush ne intelege frustrarea in legatura cu vizele de SUA si ca isi exprima recunostinta fata de soldatii cazuti in Afganistan. Ce bine imi este de cand am auzit asta! Muriti baieti pe capete, merita, o sa va laude Bush!
Asteptam si alte vesti, in afara de regrete, dineuri, tinute oofice si potai recalcitrante! Poate azi!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.