Romania rezerve de 29,22 miliarde euro

Romania rezerve de 29,22 miliarde euro

0 114

In ultima luna, cea in care criza financiara se mondializeaza, facand ravagi in pietele financiare, rezerva tarii a crescut cu cca, 1 miliard de euro. Rezervele valutare al e Romaniei se situau la nivelul de 27,318 miliarde euro, la 31 octombrie, fata de 26,021 miliarde euro, la 30 septembrie, a anuntat, luni, Banca Nationala.
Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone. In conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 1,908 miliarde euro.
Cresterea de 1.297 milioane euro inregistrata in luna analizata a fost rezultatul unor intrari de 4,402 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, operatiuni pe piata interbancara, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.
Iesirile au totalizat 3,105 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, operatiuni pe piata interbancara, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.
Intrucat rezervele valutare sunt constituite din active denominate in euro, dolari SUA si alte valute, modificarile importante ale cursurilor acestor valute pe plan international au influentat atat intrarile cat si iesirile.
Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) au ajuns la 29,226 miliarde euro, la 31 octombrie, comparativ cu 28,102 miliarde euro, la 30 septembrie.
Platile scadente in luna noiembrie in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Economiei si Finantelor, insumeaza 57 milioane euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.