Romania prinde radacini la Suditi

Romania prinde radacini la Suditi

0 155

Ieri s-a desfasurat la Suditi – Ialomita, in cadrul actiunii „Romania prinde radacini”, o actiune ecologista de mare amploare. Este vorba de impadurirea unei suprafete de circa 7 hectare prin plantarea a 35.000 de puieti de frasin, cer (un fel de stejar) si lemn cainesc.
Este vorba de o reimpadurire in acest caz si loc, unde pana prin anii ’50 a existat o padure, cazuta sub topoare comuniste pentru a face loc agriculturii, fara a se tine cont de urmari.
La actiune au participat 2.000 de persoane, in general tineri si elevi din judet, dar si din afara lui.
Actiunea „Romania prinde radacini” va continua pe 22 martie la Dabuleni – Dolj, unde desertificarea datorita lipsei padurilor a devenit un fenomen periculos, iar apoi la Targul Frumos – Iasi, acolo padurile lipsind a aparut fenomenul alunecarilor de teren, care va fi stopat prin plantari de arbori.
Si anul trecut peste 5.000 de voluntari au impadurit 15 hectare de teren arid cu 75.000 de puieti in judetele Suceava, Neamt si Bacau.
Aceasta campanie ecologista se va intinde pe o durata de cinci ani, cu posibilitate de prelungire daca va fi nevoie.

Cine doreste sa participe la aceasta campanie se poate inscrie si poate lua informatii de pe site-ul „Mai mult verde”.

In context trebuie amintita infiintarea unui corp de jandarmi silvici, cu destinatia pazei fondului forestier, afectat tot mai mult de defrisari ilegale si furt de lemn, acestora padurarii nemaiputand sa le faca fata, mai ales ca au luat proportii si atacurile asupra lor, semnalandu-se raniri si chiar doua decese.

Dan Bota.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.