România primește 4,3 milioane de euro de la UEFA, pentru a suplini,...

România primește 4,3 milioane de euro de la UEFA, pentru a suplini, parțial, pierderile financiare ale echipelor

0 154

Suspendarea competițiilor de fotbal din țările europene a dus la pierderi financiare însemnate pentru foarte multe echipe, chiar cu nume, iar perspectiva nu este încurajatoare nici pentru viitorul apropiat. De aceea, UEFA a decis că trebuie să acorde un sprijin material, în valoare totală de 236,5 milioane de euro federațiilor. Din această sumă, fiecare asociație o să primească 4,3 milioane de euro, după cum a declarat Aleksander Ceferin, președintele UEFA : ,,Sportul nostru are parte de o confruntare inedită, provocată de virusul COVID-19. UEFA vrea să îi ajute pe toți să raspundă în mod corespunzător circumstanțelor. Ca urmare, am dat câte 4.3 milioane de euro fiecărei asociații. Cred că este cea mai bună decizie pentru a ajuta cât putem. Fără îndoială, fotbalul va reveni la normal”.

Sumele ar fi de un uriaș folos pentru echipele din ligile inferioare din România. Multe dintre ele nu mai beneficiază de ajutorul acordat de autoritățile locale, iar banii care ar fi distribuiți de către FRF, cu direcție de la UEFA, le-ar ajuta enorm în această perioadă sau chiar le poate salva de la faliment.

Din această sumă, 740.000 de euro se pot îndrepta către cluburile mici din liga a treia, pentru participarea și finalizarea celor 14 etape rămase de disputat.

10.000 de euro virați fiecărui club participant la care se adaugă cei 4.000 de euro avuți ca garanție de participare la FRF înseamnă un total de 14.000 de euro.Această sumă este arhisuficientă pentru disputarea celor 14 etape de campionat.

Diferența de 3,56 de milioane euro se poate îndrepta spre fotbalul feminin, futsal, copii și juniori și liga a doua.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.