Romania o piata de 20 de milioane de turisti?

Romania o piata de 20 de milioane de turisti?

0 89

Romania a inregistrat o crestere a numarului de turisti straini in primul trimestru al anului in curs, dar si la sfarsitul ultimului trimestru al anului 2010, a anuntat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea. In acest context, ministrul a subliniat ca este nevoie ca Romania sa investeasca in promovarea turistica, atat pe piata interna, cat si pe cea externa.
”Cred ca este un noroc pentru Romania ca poate sa foloseasca bani europeni pentru a se promova atat pe piata interna, cat si pe piata externa. Romania este o piata de 20 de milioane de turisti care ar trebui reinvatati sa isi viziteze tara, de aceea cred ca si campania interna este importanta, dar tinta noastra principala este aducerea turistilor straini in Romania”, a declarat Udrea.
De asemenea, ministrul Turismului a precizat ca Romania beneficiaza de 75 de milioane de euro din fonduri europene pentru promovare, bani care trebuie cheltuiti pana in 2013. Potrivit Elenei Udrea, preturile practicate in sectorul turistic ar trebui sa fie adaptate pietei, dar ministerul nu se poate implica in reglementarea preturilor, ci doar in cresterea calitatii serviciilor.
Pana la aceasta ora nu sunt de retinut actiuni notabile sau Programe prin care turistul, indiferent de tara de proveninta, sa simta un salt in calitatea serviciilor, domeniul in care ministerul zice ca se poate implica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.