Romania nu este stat national!!

Romania nu este stat national!!

0 142

Pe vremurile cu voinici mai de nadejde, pentru o asemenea declaratie respectivul papagal era uns cu pacura, tavalit prin fulgi si apoi plimbat calare pe o prajina sa-l vada toti, sa-l batjocoreasca si sa dea cu pietre in el.
Astazi, chiar daca si-a infipt coltii in itzarul national, este privit si ascultat cu indulgenta, pe deasupra i se mai perrmite si sa suga din furtunul azvarlit peste gard dintr-o ograda vecina.
Este vorba de inca o declaratie sovina, insultatoare si instigatoare a liderului udemerist Marko Bela, legata – un fel de replica – de declaratia presedintelui Traian Basescu vizavi de pretinsa autonomie a tinutului secuiesc.
„O tara ca Romania, unde traiesc 1,5 milioane de maghiari, nu poate sa fie stat national.”, a declarat marti Marko Bela. El a propus eliminarea sintagmei de stat national din Constitutia Romaniei, apreciind ca tara care-l gazduieste si adaposteste „nu mai este de mult stat national in realitate”.
Marko Bela a mai plusat: „Daca vrem sa modificam Constitutia, atunci sa nu spunem ca nu putem accepta niciodata o solutie pentru maghiari, ci sa spunem: candva va trebui sa modificam Constitutia si dupa aceea vom impune solutia respectiva. Nu pot saluta ceea ce a declarat domnul presedinte in legatura cu unele probleme ale minoritatilor in general, respectiv ale comunitatii maghiare din Romania. Noi am inteles ca nu numai domnul presedinte, ci si foarte multi politicieni romani se impotrivesc fata de unele deziderate ale UDMR.”
Fii sigur, Bela-baczi, mai ales ca umorul negru al unui banc da si solutia: cea mai buna ar fi solutia finala.
Reprezentantul nesimtirii si al nerecunostintei adauga: „Ca in Constitutie exista o astfel de definitie, bineinteles ca conteaza, fiindca, la un moment dat, va trebui modificata Constitutia, dar nici in acest moment Romania nu este un stat national.”
Asa este cand dai drumul javrei din cusca. Iti scormone rasadurile, stricandu-le, iti umple ograda cu scarnaviile sale si urla la luna a pustiu, muscandu-te chiar si atunci cand ii dai de mancare. Este tipicul comportament al javrelor turbate. Banuiesc ca stiti tratamentul impotriva unor asemenea lighioane.
Vina insa nu este a lui Maeko Bela, ci a celor care au in mana legea si mijloacele punitive si nu le folosesc. Oare chiar are de gand Traian Basescu sa se lase calcat de Marko Bela?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.