România, misiune dificilă la ,,europeanul” de handbal feminin, categoria U 17

România, misiune dificilă la ,,europeanul” de handbal feminin, categoria U 17

0 619
La sediul EHF a avut loc  tragerea la sorţi a grupelor turneului final al Campionatului European de handbal feminin, categoria U 17.
Potrivit sorţilor, naţionala de handbal feminin under 17 a României va avea o grupă dificilă, urmând să întâlnescă echipele Rusiei, Germaniei şi Spaniei, la turneul final, care va avea loc în Macedonia, la Skopje, între 13 şi 23 august.
Componenţa celor patru grupe din cadrul turneului final al CE din 2015, conform tragerii la sorţi, este următoarea:
Grupa A: Suedia, Slovenia, Macedonia, Cehia;
B: Rusia, România, Germania, Spania;
C: Portugalia, Croaţia, Franţa, Olanda;
D: Danemarca, Norvegia, Ungaria, Slovacia.
 
Echipa României este pregătită de cunoscuta antrenoare braşoveană Mariana Târcă, iar din lot fac parte şi cinci jucătoare de la Corona Braşov. Mariana Târcă ne-a declarat : ,,Este prima competiţie de acest nivel, la care participă aceste jucătoare .Va fi o experienţă inedită pentru ele ,va fi o provocare interesantă şi de la care vor avea multe de învăţat. Ne dorim să facem o figură frumoasă şi să lăsăm o bună impresie.”
Echipa noastră se află în aceste zile în cantonament la Cheile Grădiştei, pentru un cantonament centralizat, dar va susţine şi două partide amicale cu echipa junioarelor II de la Corona, joi, la Cheile Grădiştei şi vineri (ora 14,30) la Braşov, în sala sporturilor.
La ediţia din 2013, medalia de aur a ,,europenelor”a revenit Suediei, urmată pe podium de Rusia şi Danemarca. România a ocupat locul 6.
 
Dorin Duşa
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.