Romania invadata de turisti straini in 2008

Romania invadata de turisti straini in 2008

0 71

Turistii straini ne iau cu asalt! Cel putin acestea sunt sperantele agentiilor turistice romanesti cu privire la anul 2008. Astfel, se asteapta noi valuri de turisti, cu 15% mai mari decat cele din anul precedent.


Oficialii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) au declarat ca in 2007 au fost 8 milioane de turisti straini in Romania. Motivul pentru care acestia isi fac planuri inainte vreme este consolidarea si dezvoltarea infrastructurii turistice prin deschiderea unor noi hoteluri si pensiuni, dar si prin cresterea calitatii serviciilor. Desi este ashicunoscut faptul ca serviciile agro-turistice din Romania practica uneori niste preturi nejustificat de ridicate, acestia sunt increzatori datorita imbunatatirii ofertei interne si a conditiilor de cazare.


Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) a recunoscut faptul ca, pe de alta parte, turistii romani prefesra statiuni din afara tarii, precum Austria pentru vacantele si concediile de iarna sau Grecia, Turcia, Tunisia sau Egipt, pentru cele de vara.


Singurele zone turistice din tara pe care totusi turistii nu le-au uitat in perioada sarbatorilor de iarna si nu numai sunt Valea Prahovei, Predealul si Poiana Brasov.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.