Romania dotare cu o noua centrala (mini) atomica

Romania dotare cu o noua centrala (mini) atomica

0 212

Centrale nucleare mai mici decat o magazie, ce pot alimenta cu energie electrica 20.000 de locuinte, vor fi puse in vanzare in decurs de cinci ani, iar prima ar urma sa fie instalata in Romania.
Anuntul a fost facut de experti de la Los Alamos, laboratorul american care a dezvoltat prima bomba atomica, relateaza The Observer, in editia electronica. Reactoarele vor fi sigilate si nu vor putea fi furate, deoarece vor fi ingropate sub pamant.
Prima comanda confirmata a venit din partea TES, o companie ceha. „Au comandat sase unitati si si-au exprimat interesul pentru alte 12”, a declarat John Deal, director executiv al companiei Hyperion, care se va ocupa de productie.
Prima ar fi instalata in Romania, a adaugat el. „Avem o lista de asteptare pe sase ani. Purtam negocieri cu companii din Insulele Cayman, Panama si Bahamas”, a precizat Deal.
„Obiectivul nostru este sa generam energie electrica pentru zece centi watt-ul oriunde in lume”, a declarat Deal. „Fiecare va costa aproximativ 25 de milioane de dolari”, a adaugat el.
Deal sustine ca a primit deja peste 100 de comenzi de la companii, majoritatea din industria energetica. Potrivit lui, sunt vizate si tarile in curs de dezvoltare, precum si comunitatile izolate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.