Romania – coada imbarligata a Europei

Romania – coada imbarligata a Europei

0 95


O institutie interesata mult mai putin de politica si mult mai mult de realitatea economica, Oficiul European de Statistica ( Eurostat ), arata ca apartinem, Romania si Bulgaria, in cadrul Uniunii Europene, cum apartine coada de dulau.


Pe ce se bazeaza?


Este vorba de multdiscutatul salar minim pe economie, care la noi este de 114 euro/luna, iar la bulgari de 92 euro/luna.


Dar uite ca bulgarii ne-au luat-o totusi inainte, chiar daca, la prima vedere, cifrele pot insela. Si asta datorita puterii de cumparare mai mari din Bulgaria, unde preturile sunt mai mici ca la noi.


Iar la noi puterea de cumparare scade tot mai mult datorita scumpirilor in lant ce se petrec aproape zi de zi. Nu cu mult, cu cativa banuti acolo, dar intr-un ritm infernal de samba. Nemaipunand la socoteala numarul birurilor, si el in crestere, nemaiintalnit decat pe sub cocotieri.


Guvernul promite – asa cum promit si muierile neinteresate de o colaborare efectiva cu tine – o majorare a salariului minim la 147 euro. Dar nu se spune cand si nici ce valoare de cumparare va avea aceasta cifra la ceasul nasterii ei efective.


Oare ce este de facut ca lumea sa se mai sature si cu mancare, nu numai cu basmele promisiunilor?


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.