Romania buna de plata

Romania buna de plata

0 78

Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg a condamnat Guvernul de la Bucuresti, obligandu-l la plata a peste 340.000 de euro catre compania Parmalat. Motivul il reprezinta incalcarea dreptului de proprietate, ca urmare a promovarii unui recurs in anulare de procurorul general al Romaniei.


??????????? Curtea Europeana a constatat incalcarea dreptului la un proces echitabil, prevazut de articolul 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, datorita nerespectarii principiului securitatii raporturilor juridice, ca urmare a admiterii unor recursuri in anulare. In urma acestor recursuri s-au casat hotarari judecatoresti definitive si irevocabile date de catre instantele inferioare.


??????????? Curtea a mai constatat si incalcarea dreptului de proprietate al companiei Parmalat SPA, prevazut de articolul 1 din Primul Protocol Aditional la Conventie. Potrivit site-ului Curtii Europene, judecatorii Curtii de la Strasbourg au decis, totodata, ca Parmalat sa primeasca despagubiri de 340.000 de euro cu titlu de prejudiu material si cu 3.500 de euro pentru cheltuieli de judecata.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.