Romania are cel mai scump internet din UE

Romania are cel mai scump internet din UE

0 67

Ca de fiecare data, cum apare un top „made in UE”, tara noastra ocupa un loc cu care nu prea putem sa ne mandrim. Ultimul top este cel care face referire la tarile din UE care platesc cel mai mult pentru accesul la internet.
Romania se afla printre tarile Uniunii Europene care platesc cel mai mult pentru accesul la Internet. Studiul, care a fost efectuat de catre Asociatia Internautilor, compara ofertele operatorilor din cele 27 de tari UE, luand in calcul plata lunara pentru conexiunea Internet si asociind-o cu nivelul de viata din fiecare tara. Astfel, pentru o conexiune Internet cu o viteza de 3 Mb, romanii platesc 49 euro pe luna, iar aceste date situeaza tara noastra pe locul doi in topul statelor UE unde Internetul este cel mai scump, primul loc fiind ocupat de Polonia.
Totusi, romanii sunt europenii care platesc cel mai scump o astfel de conexiune, respectiv in peste 88 ore de munca. Concluzia raportului este explicata de autori prin comparatii intre plata conexiunii Internet in euro, cat de eficienta este aceasta, si nivelul de viata din tara respectiva.
Cele mai ieftine conexiuni Internet sunt cele oferite in Bulgaria, Belgia si Slovacia, unde abonatii platesc in jur de 20 euro pe luna.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.