Romania a fost la inaltime pe trambulinele de la Rasnov

Romania a fost la inaltime pe trambulinele de la Rasnov

0 94
Iulian Pitea a castigat etapa de duminica a Cupei FIS la sarituri cu schiurile, in timp ce alti doi romani – Eduard Torok si Remus Tudor – s-au clasat pe locurile 6 si 7. La fete, Dana Haralambie a incheiat competitia pe pozitia secunda.
Dupa ce sambata, in prima din cele doua etape desfasurate pe Valea Glajariei, a obtinut locul secund, Iulian Patea a castigat etapa de a doua zi. Duminică, Patea a sarit prima oara 92,5 metri, iar a doua oara 95 de metri si a obtinut un total de 243 de puncte. Pe locul secund s-a clasat cazacul Radik Zaparov, la o jumatate de puncte de rasnovean, cu sarituri de 93,5 si 94 de metri, iar pe ultima treapta a podiumului a urcat polonezul Przemyslaw Kantyka, cu 236,5 puncte.
Alti doi sportivi romani au venit in primii 10, Eduard Torok si Remus Tudor, care au incheiat intrecerea pe locurile 6 si 7. Si la fete Romania a avut un rezultat remarcabil. Dana Haralambie a incheiat pe pozitia secunda, desi isi dorea sa castige competitia.
La etapa de Cupa FIS au luat parte sportivi din Austria, Ucraina, Rusia, Polonia, Letonia, Belarus, Kazahstan, China, Letonia si Romania. Chiar daca nu a mai nins in ultima perrioada, tunurile de zapada si-au facut datoria si sportivii au fost foarte multumiti de conditii.
Competiţia s-a dovedit un succes atat ca organizare, cat si ca rezultate ale sportivilor din tara noastra. Din pacate, organizarea FOTE se confrunta si in acest moment cu destule probleme, iar timpul ramas pana la debutul competitiei este foarte scurt.
Potrivit Katarinei Nycova, oficial CEO, comitetul de organizare se confrunta cu mari probleme. Cea mai dificila este timpul foarte scurt ramas pana la inceperea competitiei, de numai 28 de zile. Vorbim de probleme organizatorice, dar si de baze sportive. Toate se vor putea rezolva, insa este nevoie de foarte multa munca din partea celor implicati.
Organizatorii sunt convinsi ca vor depasi toate dificultatile pana in 17 februarie, cand va incepe Festivalul Olimpic al Tineretului European.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.