Roman Brasov vrea un credit de 45 de milioane de euro ca...

Roman Brasov vrea un credit de 45 de milioane de euro ca sa se puna pe roate

0 133

Producatorul de autocamioane si tractoare Roman Brasov intentioneaza sa contracteze credite de maxim 45 mil. euro pentru finantarea activitatii pe anul 2009, operatiunea urmand sa fie analizata de actionari in data de 23 februarie.
Actionarii vor discuta si posibilitatea garantarii creditelor cu orice fel de garantii reale imobiliare si mobiliare din patrimoniul societatii (indiferent de valoarea acestora) sau constituite de alte persoane fizice sau juridice, precum si cu diferite documente comerciale in curs de incasare (ordine de plata, cec-uri, facturi), se precizeaza intr-un raport al firmei transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Firma este listata pe piata Rasdaq a BVB si are un capital social de 295,16 milioane de lei, divizat in 118,06 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,5 lei pe unitate.
Valoarea de piata a societatii este de 70,84 milioane lei (16,4 milioane euro), conform cotatiei de 0,60 lei, inregistrata in sedinta din miercuri. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiune XMBS, sub simbolul ROVA.
Firma este controlata de omul de afaceri Ioan Neculaie, care prin Pro Roman Brasov detine 91,49% din actiunile Roman Brasov. Peste 3% din titlurile firmei sunt detinute de AVAS.
Neculaie mai detine si grupul Prescon, care activeaza in domeniul constructiilor civile si industriale, precum si in comertul cu materiale de constructii.
Cu aproximativ o luna inainte, la sfarsitul lui decembrie 2008, Roman Brasov anuntase ca vrea sa imprumute 25 milioane de euro pentru prefinantarea unui contract in valoare de 96,3 milioane dolari, incheiat cu firma americana Tacom Waren Michigan.
La acea data se declarase ca, daca actionarii vor aproba propunerea, in adunarea generala a actionarilor din 23 ianuarie 2009, Roman Brasov ar putea contracta imprumutul de la Banca Comerciala Romana, in mai multe transe succesive, pentru fiecare comanda primita de la firma americana.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.