Roca impotriva poluarii

Roca impotriva poluarii

0 133

Exista pe pamant o roca, numita peridotit, cu ajutorul careia s-ar putea lupta cu succes impotriva poluarii si incalzirii globale, au dat publicitatii, vineri, niste geologi americani care au studiat fenomenul. Acestia pretind ca roca numita peritodit este in stare sa absoarba CO2-ul, in contact cu el.
Roca s-a format si se formeaza prin racirea lenta a magmei terestre, si se stie cate eruptii vulcanice au loc pe pamant si la ora actuala.
In contact cu aerul, aceasta roca inghite cantitati relativ mari de CO2, iar acest fapt i-a indemnat pe cercetatori sa imbunatateasca fenomenul.
Una dintre metodele cu care se doreste diminuarea cat mai mare a continutului de dioxid de carbon din atmosfera ar fi forarea de puturi pana la zacamintele de peridotit, insa posibile alte metodesunt in studiu.
In contact cu aerul, peridotitul se transforma intr-o serie de alte minerale, cum ar fi calcarul, marmura si altele.
Din pacate, pana in prezent oamenii de stiinta nu s-au gandit si nu au studiat acest fenomen, in mare parte si datorita faptului ca nu-i inghesuia inca atat de acut fenomenul incalzirii globale, cu toate urmarile ei. Acuma se doreste gasirea unei pentru folosirea peridotitului la curatirea atmosferei chiar la suprafata planetei, incercandu-se totodata accelerarea fenomenului de absorbtie de milioane de ori.
Si uite cum omul, atunci cand se trezeste cu sula in coaste, gaseste metode de alinare a suferintelor pe care chiar el, cu manuta lui, si le-a facut.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.