Risc de avalanse in Muntii Fagarasului

Risc de avalanse in Muntii Fagarasului

0 92

Salvamontistii avertizeaza asupra riscului crescut de avalanse in Muntii Fagarasului, ca urmare a caderilor de zapada din ultimele 24 de ore, insotite de vnt puternic.
Potrivit lui Ion Sanduloiu, seful Serviciului Salvamont Arges, avnd in vedere conditiile date, traseul principal de creasta si traseele turistice care acced in creasta masivului Fagaras, indiferent de altitudine, au fost inchise.
„Ramn deschise traseele pna la altitudinea de 1.500 metri, respectiv limita padurii pe muchiile sudice secundare: Podeanu, Piscu Negru, Malita, Picuiata, Ghitu si in masivul Iezer Papusa, cu obligativitatea turistilor de a folosi echipamentul de iarna: lopata, sonda de avalansa, dispozitiv radio de cautare in avalansa, coltari, pioleti, corzi pentru asigurare la traversarea pasajelor expuse”, a declarat Ion Sanduloiu, seful Serviciului Salvamont Arges.
Acesta a spus ca in Muntii Fagarasului riscul de avalanse este la nivelul 4, in conditiile in care pe scala europeana de risc de avalanse exista cinci grade de pericol

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.