Risc de avalansa in Fagaras

Risc de avalansa in Fagaras

0 167

Salvamontistii avertizeaza asupra riscului crescut de avalansa in Fagaras
Serviciul Public Judetean Salvamont Arges si Brasov a emis o avertizare privind nivelul de risc de avalansa din masivul Fagaras. In prezent, pe o scara de la 1 la 5, gradul de risc este de patru pentru zona situata la altitudini superioare celei de 1.800 de metri si de gradul trei in zona situata sub aceasta altitudine.
Stratul de zapada la Balea Lac-Cota 2000 masoara peste 340 de centimetri, din care peste 95 de centimetri zapada proaspata, complet instabila.
Temperaturile la peste 2000 de metri vor fi cuprinse in intervalul -12 la -5 grade Celsius.
Traseul principal de creasta, precum si traseele turistice care acced in creasta masivului Fagaras, indiferent de altitudine, raman inchise. Sunt deschise traseele pana la altitudinea de 1.500 metri (respectiv limita padurii) pe muchiile sudice secundare: Podeanu, Piscu Negru, Malita, Picuiata si in masivul Iezer Papusa.
Salvamontistii argeseni mai precizeaza ca actuala avertizare nu se aplica masivului Ghitu, din cauza stratului insuficient de zapada.
Turistii au obligativitatea de a folosi echipamentul de iarna. Este interzisa iesirea in golul alpin. Nu se recomanda traversarea vailor abrupte, chiar situate in paduri, pentru ca acestea se pot activa si declansa avalanse.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.