Rinocerul neprivatizat al PSD se duce sa moara

Rinocerul neprivatizat al PSD se duce sa moara

0 86

In parcul industrial al PSD, populat cu diverse stabilimente privatizate de-a lungul vremii de gastile social-democrate care au condus Romania, Ion Iliescu ramasese singurul colos neprivatizat. Era obiectivul de stat prin excelenta, chiar daca statul pe care l-a inteles Ion Iliescu intotdeauna este produsul sistemului eminamente comunist, unde etatizarea a fost garantia prima a functionarii. Mediul de stat a fost mereu singurul ambient in care Ion Iliescu a crezut ca poate respira societatea moderna, in care a cultivat, prin atitudini transante si deplasate, simpatia protectionista si populista pentru chiriasi, de exemplu, si dezgustul, daca nu chiar ura sistematica impotriva proprietatii.
Desi s-a ambientat cu multe formulari democratice de-a lungul celor doua decenii de cand regleaza respiratia PSD si in mare parte cea a Romaniei, discursul pe care l-a livrat audientei a lasat in urma tone de talas. Printre mormanele de rumegus, cei care i-au analizat vorbele au descoperit si fiare contorsionate. Pentru ca Iliescu a fost ultimul furnal in care se cocea doctrina social-democrata, dupa fumul caruia s-a orientat intotdeauna viata in PSD.
Este, sa recunoastem, oarece demnitate si un aer apocaliptic in retragerea ultimului mamut al industriei PSD catre cimitirul epavelor ideologice ale partidului. N-ar fi reusit niciodata piticii doctrinari din PSD sa-l darame prin implozie. Plecarea colosului cu picioare de rumegus din vitrina partidului nu lasa doar urma obisnuita in praful de pe raftul cu achizitii al partidului, ci lasa chiar PSD-ul praf. Usurati ca nu vor trebui a mia oara sa-l submineze cu dinamita aranjamentelor, gastile vor astepta sa se stinga scrasnetul lugubru al portii tintirimului pentru a pune muzica schimbarii in partid.
La cum arata DJ-ii momentului, ma tem ca, in discoteca PSD, prohodul lui Iliescu va acoperi orice alta ambianta. Iar acustica salii de la Rompexpo nu va face sambata decat sa amplifice notele sinistre.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.