Rezultatul alegerilor nu se mai poate intoarce. Vasile Blaga e presedintele...

Rezultatul alegerilor nu se mai poate intoarce. Vasile Blaga e presedintele PDL!

0 88
Elena Udrea nu mai poate intoarce rezultatul alegerilor interne din PDL, a declarat la EuropaFM Mircea Toader, presedintele comisiei care numara voturile exprimate la Conventia Nationala a partidului de opozitie. Contestatiei depuse de Elena Udrea i se va raspunde saptamana viitoare, a  mai spus Toader. "Eu va spun categoric ca nu se poate intoarce.
Poate daca renumaram 5 mii de voturi, sa mai existe 2-3 voturi gresit numarate, dar in niciun caz la nivelul la care sa intoarca rezultatul (…) Eu, care am gandit si am raspuns de toata procedura de vot, pot sa va spun ca sigur Vasile Blaga este presedintele PDL, cu toate verificarile si cu tot ceea ce se solicita." Potrivit Elenei Udrea, diferenta care a despartit-o de Vasile Blaga ar fi minuscula, drept pentru care s-ar fi impus un al doilea tur de scrutin. In urma rezultatului alegerilor din PDL, presedintele Basescu a anuntat pe Facebook ca se desparte de PDL.
 
Reprezentantii motiunii Udrea depun o noua contestatie
Reprezentantii motiunii Udrea vor depune o noua contestatie, a anuntat democrat-liberalul Cristian Petrescu. "Vom depune contestatii pana vom fi multumiti de raspunsurile la contestatii", a spus Petrescu, apreciind ca nesatisfacator raspunsul primit de la Comisia de numarare a voturilor la contestatia depusa sambata seara, la finalul Conventiei.
Potrivit lui, tabara Udrea a depistat nereguli care depasesc ca numar voturile ce au reprezentat diferenta dintre castigator si cel de pe locul doi, respectiv 37. Petrescu a mentionat printre nereguli constatate oameni care figureaza ca au semnat, dar care nu au participat la Conventia de Bucuresti, sau chiar persoane care au parasit partidul, dar care apar ca ar fi votat.
"Este necesara renumararea pentru ca aceasta conducere trebuie sa fie cu adevarat legitima", a spus Petrescu.
 
 
Cristian Preda: Conventia PDL a iesit cum nu se putea mai prost; scindarea partidului e evidenta
Eurodeputatul PDL Cristian Preda afirma duminica, pe blogul sau, ca a iesit "cum nu se putea mai prost" Conventia partidului de sambata, iar scindarea formatiunii este evidenta, el intrebandu-se daca mai poate fi salvat ceva.
"Conventia PDL a iesit cum nu se putea mai prost: scindarea principalului partid de opozitie e evidenta, desi nevoia de unitate a fost clamata aproape obsesiv, atat in discutiile din filiale, cat si in cadrul reuniunii de sambata. Rezultatele finale au fost contestate; mesajul reformist-european a primit mai putin de 5% din voturile delegatilor", analizeaza Preda intr-o postare pe blog bilantul evenimentului de sambata de la Romexpo, citeaza Mediafax. Eurodeputatul PDL care a sustinut motiunea "reformistilor" a Monicai Macovei arata ca la final sala a huiduit, Traian Basescu a anuntat despartirea de PDL, iar tabara USL "nu si-a ascuns satisfactia dupa incheierea unei zile triste pentru democratia din Romania". "Mai poate fi salvat ceva? Ce-i de facut?", se mai intreaba Preda retoric.

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.