Rezultate proaste la simularea BAC-ului

Rezultate proaste la simularea BAC-ului

0 94
Aproape 40% dintre candidatii brasoveni la Bac au picat simularea la limba romana. Daca proba desfasurata saptamana trecuta ar fi fost reala, ar fi promovat doar 61,46% dintre liceeni, mai putini chiar decat colegii mai mici, de clasa a VIII-a, care au simulat evaluarea nationala. O alta dezamagire pentru conducerea Inspectoratului Scolar judetean este rata mare a absenteismului.
Dintre cei 3.638 de candidati care care au sustinut saptamana trecuta proba la limba romana, 1.502 au luat note sub cinci – 38,54% si 2.336 au obtinut note de trecere. Doar trei dintre viitorii absolventi de liceu au reusit sa faca o lucrare impecabila, de nota 10, la limba si literatura romana.
Lunea viitoare are loc proba obligatorie a profilului, la matematica sau istorie, proba la care reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean se asteapta la rezultate si mai mici. Nici simularea la evaluarea nationala nu a decurs mai bine la Brasov; nu doar ca rezultatele au fost foarte slabe, dar inspectorii scolari au constatat diferente mari intre proba reala de anul trecut si simularea din acest an la acealeasi scoli. Conducerea  Inspectoratului a dispus controale si recorectarea lucrarilor la unitatile scolare la care au depistat diferente flagrante.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.