Revolutionarii din 21 versus remarcatii din 22

Revolutionarii din 21 versus remarcatii din 22

0 138
21 decembrie este ziua in care ar trebui aniversata Revolutia din 1989 la Brasov. Este parerea fostilor muncitori de la ICA Ghimbav, cei care au iesit primii in strada acum 23 de ani. Regretul revolutionarilor este ca sunt tot mai putini si ca foarte multi impostori s-au strecurat in randurile adevaratilor luptatori. In memoria celor cazuti in 1989, Ioan Demi si colegii sai au depus coroane la Ghimbav si la troita din fata Prefecturii.
Daca la Timisoara Revolutia a inceput in 16 decembrie 1989, la Brasov ziua de 21 decembrie este cea in care au aparut primele proteste. Ioan Demi i-a indemnat pe muncitorii de la ICA Ghimbav sa ii sustina pe revolutionarii de la Timisoara in fata actualei Prefecturi. Li s-au alaturat si alti brasoveni, impreuna cu care au alcatuit chiar si o lista cu 5 revendicari.
Chiar daca sunt cei care au avut curajul sa iasa in strada si sa ceara plecarea dictatorului Nicolae Ceausescu, revolutionarii din 21 decembrie au fost de multe ori in umbra celor din 22 decembrie, intre care s-au strecurat multi impostori. Regretul celor care au iesit primii in strada la Brasov este ca raman mai putini in fiecare an. De aceasta data, nici macar 20 de fosti revolutionari nu au fost prezenti la depunerea celor doua coroane la troita din fata Prefecturii.
Anul trecut, la depunerea de coroane din 22 decembrie, membri ai Asociatiei 22 decembrie i-au atacat pe Ioan Demi si pe jurnalista Maria Petrascu, decedata la putin timp dupa eveniment.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.