Revolutionari brasoveni falsi?

Revolutionari brasoveni falsi?

0 234

Octav Bjoza, presedintele filialei Brasov a Asociatiei Fostilor Detinuti Politic (AFDP) din Romania, pune la indoiala calitatea de revolutionar a unor persoane. Bjoza a prezentat o lista cu 42 de nume de persoane, fosti ofiteri de militie, lucratori in turism si in alte sectoare de activitate din Brasov, care se pretind revolutionari. Unii dintre ei ocupa in prezent functii in administratia publica locala, sunt consilieri locali sau judeteni, primari, sefi in turism sau chiar notari publici, sustine acesta.


Octav Bjoza solicita Parchetului Militar Brasov si procurorului militar Dan Voinea sa audieze toate aceste persoane, pentru a clarifica statutul acestora si implicarea lor in evenimentele din decembrie 1989 la Brasov, intrucat, considera acesta, multi dintre cei aflati pe lista si-au dobandit calitatea de revolutionar „prin fals si minciuna”.


De asemenea, presedintele filialei Brasov a AFDP se arata contrariat de faptul ca la Brasov, la „Asociatia Brasov Decembrie 89″, au solicitat preschimbarea certificatelor de luptatori remarcati prin fapte deosebite 1.112 revolutionari, fata de doar 125, cati erau in aprilie 1990, aproape de 10 ori mai multi. Ceea ce indica faptul, in opinia acestuia, ca multi dintre ei au devenit revolutionari la „apelul de seara”. Prin urmare, Bjoza solicita conducerii Asociatiei sa puna la dispozitia presei dosarele cuprinzand memoriile si declaratiile martorilor revolutionarilor care au obtinut certificate in baza Legii 42/1990, precum si pe cele de preschimbare a certificatelor de revolutionar, in baza Legii 341/2004.


?


Multi dintre cei care au certificate de revolutionar, conform Legii 431/2004, beneficiaza lunar de unul pana la doua salarii medii brute pe economie in functie de aportul adus in decembrie ’89, la care se adauga diverse facilitati cum ar fi bilete gratuite de calatorie cu trenul, bilete de tratament, scutiri de taxe si impozite sau primirea unor suprafete de teren arabil sau spatii comerciale.


Termenul de depunere a solicitarilor de preschimbare a certificatelor de revolutionar a expirat in 23 octombrie, iar cel de completare a dosarelor va expira in 31 decembrie. Termenul de preschimbare a certificatelor expira in 30 iunie 2007.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.