Revelion cu Elodia

Revelion cu Elodia

0 116

In cazul Elodia toate detaliile sunt umflate cu pompa si se dezvolta intr-o zi cat alte spete intr-o luna. Daca avocata disparuta ar fi fost barbat, povestea ei s-ar fi chemat cu siguranta balada lui Elodiu cel voinic. Sau din lacrima. Sau oricum altcumva, numai sa se potriveasca retetei basmului popular, in care atributele eroului sunt hipertrofiate in comparatie cu media personajelor.


De la inceputul anchetei, recompensa s-a dublat. Suma oferita pentru gasirea avocatei sau a oricarui detaliu valabil ce ar putea duce la descoperirea ei a ajuns la 61.000 de euro. Cuantumul initial a dospit prin interventia binevoitoare a diversi anonimi de prin Bucuresti sau strainatate, impresionati de saga femeii.


Spatiul de emisie al diverselor televiziuni a fost cotropit incet-incet de subiectul Elodia. Drama brasovencei l-a momit din anonimat pe regele detronat al audientei la talk-showuri, Marius Tuca. Telecineastul din Caracal a iesit din uitarea in care se retrasese la trustul lui Voiculescu cu subiectul Elodia, ca sa-l taie la audienta pe rivalul consatean de la OTV. Intre timp, Marius a redisparut de pe sticla, Elodia i-a supravietuit.


Presupusa crima de la Brasov a cucerit si taraba de ziare. Dupa ce s-au abtinut o vreme sa depene subiectul asa cum faceau tabloidele si publicatiile fara prejudecati, ziare scortoase precum Gandul si-au taiat si ele felia din tortul Elodiei. Care chiar exista si este inventia unui cofetar de prin sudul tarii.


Jurnalul National ramane insa campionul maculaturii despre Elodia. De la suplimentul integral dedicat avocatei, jurnalistii national sacrifica zilnic doua pagini mari de ziar corespondentei purtate de avocata cu amantii sai. Doua pagini mari pe zi inseamna suficient material pentru o carte. Chiar daca e-mailurile alea n-au existat niciodata si sunt rodul imaginatiei creatoare a catorva scribalai, cineva tot va avea initiativa de a le strange candva in volum si va publica Integrala Elodia sau Elodia – opera omnia. Si va fi, cu siguranta, cartea anului.


Politistul Cristian Cioaca va fi incoronat, cu acea ocazie, cel mai prolific agent literar, care a dat de citit la intreaga natiune. Tocmai simpatia cititorilor l-ar putea scapa pe sotul avocatei de un proces pentru violarea corespondentei nevesti-sii si divulgarea intimitatilor acesteia. Amanuntele in aceasta zona sunt aproape la fel de interesante ca si continutul semi-obscen al mesajelor. Cioaca pretinde ca nu i-a spart Elodiei casuta de posta electronica ci a folosit parola corecta, care ar fi fost data nasterii micului Patrick, fiul celor doi. Detectivul angajat de familia Ghinescu sustine insa ca parola este ceva mai complicata si ca laptopul Elodiei poarta urme clare de hacuiala electronica.


Pana se lamuresc lucrurile, vin sarbatorile de iarna. Cioaca nu poate parasi tara, avand interdictie de la judecatori iar avocata nu da semne c-ar vrea sa fie gasita pana la sfarsitul anului. Prilej numai bun pentru operatorii de turism de a oferi clientilor amatori de senzatii tari un Revelion cu Elodia.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.