Retroversiune

Retroversiune

0 246


Doamne, dar asta ce-o mai fi?


Nebun de tot nu este. Pare doar paranoic.


Prost de tot nu este. E doar viclean nativ.


Actor de tot nu este. E doar un biet? histrion.


Falnic zburator cu negre plete nu este. E doar un ratoi chel de-un Cismigiu balconat cu broaste siliconizate.


Pentru patria, muma nu este. E doar limbricul care sta cu un ochi la faina si cu celalalt la slanina Tarii.


Boschetar nu este. Are coliba cu nevasta, coliba cu amanta,?plus colibe de rezerva produse de fecioarele sale prin munca cinstita. Pentru ca nici curvele celui mai luxos bordel n-ar putea strange intr-o viata de traftir atata avere cat au strans fecioarele basesciene prin cinstea babacala.


Doar cand precurvarasesti Tara iti iese schema si dai de cotor.


Retroversiunea arata ca Basescu are partul spart. Numai un poponaut poate latra – vezi exemplul demonstratiilor gay-cum o face el catre popor. De aceea ma bate gandul ca ceasul istoriei mai face cateodata pauza. Altfel nu se poate explica de ce au clacat 30% dintre romani la un referendum dinaite pleostit. Din restul de 70% s-au gasit cam 15% sa mearga in speranta detronarii mizeriei. Ceilalti n-au inteles momentul jocului si acum pledeaza la colturi de seara prin vagauni de cotet propriu expus totusi unui tsunami. Caci sobolanul basescian – priviti-i moaca in orice conditii meteorologice – stie sa inspaimante gen Lapusneanul cu “Daca voi nu ma vreti, eu va vreau!”


Laba lui de vechi matelot prin crasme de doi bani – barul cel mai argasit purta firma “la Secu” (fara manastire!) – a stiut sa frece mangalul natiei spre desuetitudinea binelui. Chestia cu ziarista provenind de la o antena vrajmasa este un fleac. Asta intra in primele miscari de incalzire datorate sacilor din caruta.


Dar …va urma urmarea. Oare mai meritam noi, plebea, sa-l tot invocam pe Dumnezeu cu mila? Il avem pe autoproclamatul cu sila. Nu meritam, ca natie blegita, mila. Putem doar sa ne rusinam, la „buda” sau in alt loc ferit, gandind sau din instinct de conservare.


Ati vazut vreodata cum plange papagalul cu ghearele? Priviti-l pe Basescu si stergeti-va praful din ochi.


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.