Reteaua Wi-Fi este daunatoare fertilitatii

Reteaua Wi-Fi este daunatoare fertilitatii

0 65

Potrivit unui recent studiu argentinian, expunerea barbatilor la undele Wi-Fi ar afecta calitatea spermei. Barbatii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa navigheze pe internet cu laptopul pe genunchi, se arata in studiul realizat de cercetatori de la Nascentis Medicina Reproductiva din Cordoba si publicat in ‘Fertility and Sterility’.
Experimentul a constat in asezarea unor esantioane de sperma de la 29 de barbati sanatosi in apropierea unui calculator portabil, conectat la Wi-Fi. Dupa patru ore, au observat ca 25% din spermatozoizi incetasera sa se miste si ca ADN-ul era afectat la 9% dintre ei. Altele sunt rezultatele pentru esantioanele asezate departe de laptop: 14% dintre spermatozoizi nu se miscau si numai 3% se alterasera, relateaza 20minutes.ch.
Rezultatele i-au condus pe cercetatori la concluzia ca radiatiile electromagnetice emise in timpul comunicatiilor prin Wi-Fi sunt vinovate de degradarile observate. Cauzele exacte nu sunt insa clare. “Nu stim deocamdata daca efectul apare in prezenta tuturor laptopurilor conectate la internet Wi-Fi sau ce conditii de utilizare accentueaza acest efect”, se spune in studiu. Cercetarile vor continua pentru a lamuri lucrurile ramase neclare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.