Republica Moldova este „într-o fundătură”? (2)

Republica Moldova este „într-o fundătură”? (2)

0 157

Maia Sandu a declarat că Moldova este neutră în ceea ce privește războiul dintre Rusia și Occident care se desfășoară în Ucraina, dar a acceptat să dea declarații antirusești și să își declare susținerea pentru tabărta adversă.
Ce neutralitate este aceasta?
Ca urmare, Rusia a anunțat guvernul de la Chișinău că n-o să-i mai livreze gaz, iar apoi a lăsat-o și fără curent. Au fost de ajuns niște bombe pe noduri de transport al curentului și pe niște transformatoare și Moldova a fost lăsată fără curent. Marile centrale și transformatoare de curent din Moldova sunt în Transnistria, iar transnistrienii sunt la mâna Moscovei…
Rusia importa cea mai mare parte a producției de vinuri din Moldova și le plătea bine. Ani și ani de zile, Moldova nu a putut să pătrundă cu vinurile pe piața europeană. Șefa vinurilor în cadrul Comisiei Europene, franțuzoaica Cioloș, soția prim-ministrului de tristă amintire Dacian Julien Cioloș, s-a opus cu vehemență. Franța este împotriva concurenței excepționalelor vinuri moldovenești. Cramele de la Mileștii Mici și Cricova sunt cele mai mari din lume. Ele sunt ale statului.
Deci atenție: o prezumtivă aderare a Moldovei la U.E. va aduce viticultura moldovenească în proprietate privată străină și de aici până la lichidările economice după modelul din România nu mai este decât un pas. Și încă ceva: vița de vie are și ea bolile ei!
Rusia a oferit Moldovei petrol, gaze și alte materii prime la prețuri mici. Aceste lucruri nu au fost apreciate de patrioții români din Moldova. Li se păreau fapte firești. Considerau că se pot bucura de piața Rusiei pentru produsele lor care nu erau primite în U.E. și de energia și materiile prime ieftine din Rusia, iar ei să-și orienteze politica înspre dușmanii Rusiei. Este evident că a fost un proiect de țară eronat. Acum, întreaga populație a Moldovei suferă la greu și va mai suferi datorită acestor erori geo-strategice.
Dacă le va ține moldovenilor de frig, de foame și de sete antirusismul, se va vedea. În politică și în diplomație trebuie o orientare profundă. Trebuie să ții cont de trecut fără patimă și să judeci totul la rece, fără sentimente. Dragostea și ura nu au ce căuta.
Eu am studiat atent comportamentul patrioților români din Basarabia și am văzut că majoritar au fost și sunt ghidați după sentimente și nu după rațiune. Sentimentul predominant este ura față de Rusia, pe care însă o confundă cu Uniunea Sovietică iudeo-bolșevică-internaționalist proletară, apoi globalistă (în timpul lui Gorbaciov și Elțîn).
Rusia de astăzi, naționalist-ortodoxă, suveranistă și adversară a globalismului internațional este total opusă Uniunii Sovietice pe care o urăsc ei.
Pentru a înțelege corect ceea ce se întâmplă astăzi în spațiul fost sovietic și în acest război de dimensiuni mondiale, în care sunt implicate peste 40 de țări, trebuie studii profunde de istorie, relații internaționale și studii de securitate. Opinia publică poate foarte greu să acceadă la esențial. Dar, multă lume care nu are acces la esențial se pronunță și dau sentințe. Eu le dau mereu sfatul să fie mai reținuți, să nu se arunce în față crezând că le știu pe toate. Să asculte mai mult și să tacă mai mult.
Astăzi despre cele trei domenii pe care le-am menționat scriu și vorbesc foarte mulți neaveniți, dar și profesioniști care părăsesc obiectivitatea științifică, trecând în sfera propagandei care este aducătoare de profit și poziționare bună în societate, pentru ei și pentru familiile lor.
Uitați-vă pe televiziunile principale ale sistemului, cele plătite de guvern cu zeci de milioane de euro în perioada pandemiei pentru a susține politica statului eșuat: o mulțime de generali și de foști miniștri, profitori ai sistemului ticăloșit, fac analize partinice și susțin multe cauze moarte și combat interese profunde ale românilor. Toți au pensii speciale și privilegii de care se bucură familiile lor.
Maia Sandu umblă la cerșit la București și la Bruxelles. Cere bani, cere energie electrică, cere gaz, cere de toate. Păi asta să fie proiectul de țară euro-atlantic al Moldovei? Asta este aspirația națională?
De ce a ajuns Moldova Maiei Sandu în acest punct, să nu mai aibă nimic din ceea ce are strictă nevoie? Totul are un preț. Nimeni nu-ți dă nimic pe gratis. Cerșitul acesta, dacă va continua, va îngenunchia Moldova, o va îndatora și o va distruge.
Etnia română din Moldova s-a împuținat dramatic și este îmbătrânită, este practic minoritară în toată Basarabia. Tineretul de etnie română din Moldova s-a dus să slujească în Occident și nu se va mai întoarce… Cei plecați nu mai reprezintă nimic pentru țară. Ca și în România, tinerii plecați plătesc pensiile celor din Occident și dezvoltă Occidentul, care-și folosește dezvoltarea și puterea pentru a domina și a jefui statele de unde provin cei care muncesc acolo.
Acești emigranți nu-și dau seama că ei sunt de fapt un bumerang care lovește propria țară și familiile lor pe care ei le-au lăsat acasă. Toate aceste aspecte menționate, ca și altele, mă fac să cred cu tărie că Republica Moldova nu este compatibilă economic cu Occidentul.
Nici cultural Moldova nu este compatibilă cu actuala Uniune Europeană. Să nu confundăm Uniunea Europeană de azi cu vechea cultură a statelor naționale din Occidentul Europei.
Moldova este un stat de cultură și de tradiții ortodoxe orientale, incompatibile cu decadența morală actuală din Occident, cu L.G.B.T.-ul, cu drogurile, cu infracționalitatea susținută de serviciile secrete occidentale, cu spiritul antinațional al culturii occidentale și cu jaful economico-financiar pe care îl practică elementele kazaro-evreiești, cu susținerea Occidentului.
Moldova și etnia română nu au viitor în lumea euro-atlantică. Șansa românilor este să promoveze regimuri politice suveraniste. Pentru aceasta statele românești au nevoie să-și refacă și să-și consolideze mijloacele prin care să se poată impune în fața companiilor multinaționale și să-și promoveze propriile interese, adică să se deglobalizeze.
Donald Trump a spus în mod repetat și foarte clar pentru cine a vrut să-l asculte că viitorul nu aparține globalizării, care este o gogoriță băgată forțat pe gâtul popoarelor, ci viitorul aparține statelor naționale. Donald Trump rămâne o mare personalitate a SUA și a lumii, cel care a dus suveranismul la Casa Albă, chiar dacă doar pentru un mandat. Dar nu se știe… Elon Musk, atotputernicul „om al zilei” în SUA, a declarat, cu ocazia redeschiderii contului de Twitter al fostului președinte, că el și cu Trump vor lucra împreună pentru viitorul S.U.A.
Puterea de la Washington nu va dori să fie tot timpul în război cu Rusia, țară care a fost, de fapt, partenera de dominație mondială a Casei Albe. În acest context, în laboratoarele structurilor de securitate națională a S.U.A., din care face parte și Elon Musk, se caută soluții, iar revenirea suveranismului la președinție este una din variante.
Revenirea la suveranism în S.U.A. este, după unele păreri, un factor catalizator al unei viitoare așteptate și dorite împăcări între cele două supraputeri militare și cosmice mondiale. Această împăcare ar pune capăt și războiului. Personal, cred că actualmente nici una dintre cele două mari puteri nu doresc pacea, dar va veni un moment în care pacea va fi dorită și de ele. Până atunci, suferă multă lume, cel mai mult ucrainenii și europenii.
În acest moment istoric, principala putere internațională care susține național-suveranismul este Rusia, alături de mai multe aliate ale ei, care luptă pe viață și pe moarte cu globalismul.
Organizația de Cooperare de la Shanghai este cel puțin comparabilă cu N.A.T.O., iar organizația economică B.R.I.C.S. este un colos mondial. Lumea unipolară a apus, chiar dacă Occidentului îi cade foarte greu să recunoască acest fapt și încearcă să-și propage în rândul opiniei publice internaționale o superioritate pe care nu o mai are.
Doar Dumnezeu va decide finalul acestei lupte de durată dintre iudeo-globaliști și național-suveraniști. Pro-europenii și Maia Sandu și-au dat arama pe față când, invocând necesitatea unei justiții independente și drepte, și-au numit șefi ai procuraturii loiali lor și au trecut la arestarea contracandidatului lor din alegeri și la răzbunări și persecuții politice. Democrație după modelul euro-atlantic…
Dacă aceasta este oferta regimului actual de la Chișinău pentru poporul moldovean, atunci șansele lui de supraviețuire se vor stinge repede, indiferent de cât vor pompa globaliștii europeni la Chișinău.
Maia Sandu este cunoscută ca fiind o globalistă sorosistă, ori eu sunt convins că globalismul de model iudeo-euro-atlantic este unul găunos și dăunător viitorului popoarelor de pretutindeni, cu excepția puterilor colonialiste occidentale, care-și alimentează prosperitatea din munca și bogățiile altor popoare.
Globalismul favorizează doar acele elite supuse kazaro-evreilor diriguitori ai lumii occidentale.
Globalismul urmărește distrugerea spiritului național și crearea unor oameni-roboți desnaționalizați, rupți de tot ceea ce au creat popoarele mai frumos și mai autentic. Personal, nu mă mir că un mare număr de moldoveni, de ordinul sutelor de mii, sunt nemulțumiți și demonstrează împotriva regimului Maiei Sandu.
Motivarea demonstrațiilor conform căreia oligarhul evreu Ilan Shor i-ar fi plătit pe demonstranți nu este suficientă și nu ne poate convinge de artificialitatea nemulțumirilor populare, chiar dacă această presupunere este mereu repetată. Este posibil ca oligarhul evreu Ilan Shor să fi plătit o serie de provocatori, dar nemulțumirea reală a sute de mii de oameni este cea care duce majoritatea zdrobitoare în stradă. Apoi, Ilan Shor este un sprijinitor al fostului regim oligarhic de modelul din timpurile lui Gorbaciov și Elțîn.
Naționaliștii de etnie rusă care conduc la Kremlin se debarasează de acești oligarhi, unul câte unul. Apoi, nu cred că Rusia a trecut deja la efectuarea de operațiuni speciale în Moldova sau în alte state. Eu cred că Moldovei nu i-a venit încă rândul. Acest război a fost conceput să dureze mai mult, în ciuda afirmațiilor occidentale fără acoperire că el ar fi fost conceput să fie un blietzkrieg.
Deglobalizarea nu se poate face fulger și în condiții de război se face cel mai bine. Toate regimurile politice se schimbă cel mai ușor în condiții de război. Dintr-un punct de vedere privind lucrurile, eu cred că Rusia nu are nevoie să plătească demonstranți în Moldova. Eu cred că este suficient ca Rusia să lase Moldova fără carburant, gaze și materii prime, eventual să nu-i mai primească nimic pe piață, să oblige Moldova să-și plătească gazul de patru ori mai scump toate cele pe care nu le mai primește din Rusia mai scump și, într-un timp rezonabil, opinia moldovenilor se va schimba.
Moldova este destul de săracă pentru a-și permite costuri mari pentru produsele de strictă necesitate. România nu va putea livreze curent electric la nesfârșit și fără bani Moldovei.
România are propriile ei mari lipsuri. Nu este cunoscut proiectul rusesc privitor la Republica Moldova, dar nu cred că în viitor Rusia va renunța ușor la influența asupra acestui teritoriu. Apoi, o mare parte a populației Moldovei este de partea Rusiei și împotriva Occidentului. Ce să facem cu aceștia? Să-i declarăm proști și să-i ignorăm, în numele „democrației occidentale”? Sunt mulți. Și nu sunt proști.
Da, Moldova este într-o fundătură din care este foarte greu să întrevedem dacă va putea ieși, cel puțin în timpul acestui moment istoric încărcat de atâtea necunoscute, în plin război internațional, purtat la scară mondială.
Dumnezeu să ne ajute!

Codrin S.
Sursa: IonCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.